Update coronavirus

Aangepaste werkwijze in verband met maatregelen coronavirus

Wij bieden alle (rij)opleidingen weer aan en houden daarbij rekening met de richtlijnen van het RIVM en de checklist van de BOVAG voor het veilig rijles geven.

BELANGRIJKE INFORMATIE EN VRAGEN DIE VOORAFGAAND AAN ELKE LES GESTELD WORDEN AAN LEERLINGEN:

  1. Had je een of meerdere van deze klachten in de afgelopen 24 uur: hoesten, neusverkoudheid, koorts vanaf 38 graden of benauwdheidsklachten?
  2. Heb je op dit moment een huisgenoot met koorts en/of benauwdheidsklachten?
  3. Heb je het coronavirus gehad en is dit in de afgelopen 7 dagen vastgesteld (in een lab)?
  4. Heb je een huisgenoot/gezinslid met het coronavirus en heb je in de afgelopen 14 dagen contact met hem/haar gehad terwijl hij/zij nog klachten had?
  5. Ben je in quarantaine omdat je direct contact hebt gehad met iemand waarbij het coronavirus is vastgesteld?

Alleen als alle vragen met ‘nee’ zijn beantwoord kan de rijles/cursus beginnen. Dit geldt overigens ook voor de rij-instructeur of docent zelf.

Vanaf 2 januari 2021 weer thuis ophalen
Officieel mogen leerlingen vanaf 1 juli weer thuis opgehaald worden, mits alle inzittenden een mondkapje dragen. Wij hebben er voor gekozen om tot 31 december 2020 te werken met centrale ophaallocaties, en vanaf 2 januari 2021 de leerlingen weer thuis op te halen. Uiteraard alleen als de RIVM maatregelen dat toestaan. Meer informatie hierover ontvang je van je rij-instructeur of bel naar onze medewerkers op kantoor op 055 – 533 43 73.

Elk voertuig wordt voor iedere rijles gedesinfecteerd. Hiervoor hanteren wij de BOVAG-checklist. Het dragen van een mondkapje is verplicht. De leerling dient het mondkapje (en indien gewenst handschoentjes) zelf mee te brengen. Voor bromfiets- en motorrijles dient eigen kleding en een eigen helm gedragen te worden.

In ons opleidingscentrum zijn richtlijnen van toepassing zoals verplicht mondkapje dragen bij het verplaatsen in het pand, handen desinfecteren bij binnenkomst, looplijnen volgen en alle tafels/stoelen staan op 1,5 meter afstand van elkaar. In het gehele pand wordt extra schoongemaakt en delen die aangeraakt worden gedesinfecteerd. Lunches bij cursussen worden per persoon verpakt en uitgereikt ipv in buffetvorm.

Wij kunnen de rijlessen weer als voorheen inplannen en zijn daarin flexibel. Nieuwe leerlingen zijn van harte welkom, over het algemeen kunnen we binnen een week een proefles inplannen. Waar we wel rekening mee moeten houden zijn de beschikbare examens bij het CBR. Het CBR werkt hard om de opgelopen achterstanden weg te werken maar helaas is er nog een lange wachttijd. We vragen hiervoor je begrip.

Zoals je kunt lezen moeten we met veel zaken rekening houden, maar we zijn blij dat we iedereen weer van dienst kunnen zijn. Welkom dus en hartelijk dank voor je vertrouwen in De Weerd!

Team Verkeersschool De Weerd en De Weerd Bedrijfsopleidingen

Whats app verkeersschool De Weerd

Contactinformatie

Apeldoorn
Kayersdijk 141 C
7332 AP Apeldoorn

055 – 533 43 73
apeldoorn@deweerd.net

Epe
Hoofdstraat 185
8162 AH Epe

0578 – 61 30 46
epe@deweerd.net

Zwolle
Eerdelaan 6
8043 RR Zwolle

038 – 453 67 89
zwolle@deweerd.net