Update coronavirus

Aangepaste werkwijze in verband met maatregelen coronavirus

Wij bieden alle (rij)opleidingen weer aan en houden daarbij rekening met de richtlijnen van het RIVM en de checklist van de BOVAG voor het veilig rijles geven.

BELANGRIJKE INFORMATIE EN VRAGEN DIE VOORAFGAAND AAN ELKE LES GESTELD WORDEN AAN LEERLINGEN:

  1. Had je een of meerdere van deze klachten in de afgelopen 24 uur: hoesten, neusverkoudheid, koorts vanaf 38 graden of benauwdheidsklachten?
  2. Heb je op dit moment een huisgenoot met koorts en/of benauwdheidsklachten?
  3. Heb je het coronavirus gehad en is dit in de afgelopen 7 dagen vastgesteld (in een lab)?
  4. Heb je een huisgenoot/gezinslid met het coronavirus en heb je in de afgelopen 14 dagen contact met hem/haar gehad terwijl hij/zij nog klachten had?
  5. Ben je in quarantaine omdat je direct contact hebt gehad met iemand waarbij het coronavirus is vastgesteld?

Alleen als alle vragen met ‘nee’ zijn beantwoord kan de rijles/cursus beginnen. Dit geldt overigens ook voor de rij-instructeur of docent zelf.

Centrale ophaallocaties
Officieel mogen leerlingen vanaf 1 juli weer thuis opgehaald worden, mits alle inzittenden een mondkapje dragen. Tussen de lessen door moet de auto geventileerd en gedesinfecteerd worden. Wij kunnen dat niet goed organiseren als we elke leerling thuis ophalen en kunnen daardoor niet aan de voorschriften van het RIVM voldoen. Omdat we onze leerlingen en instructeurs niet in gevaar willen brengen, werken wij vooralsnog met centrale ophaallocaties in Apeldoorn, Epe en Heerde. In omliggende plaatsen zijn op bepaalde dagen ook vaste ophaallocaties. Meer informatie hierover ontvang je van je rij-instructeur of bel naar onze medewerkers op kantoor op 055 – 533 43 73.

Elk voertuig wordt voor iedere rijles 10 minuten gelucht. In de voertuigen worden ook voor iedere rijles de onderdelen waar contact mee gemaakt wordt tijdens een rijles, schoongemaakt en gedesinfecteerd. Hiervoor hanteren wij de BOVAG-checklist. Het dragen van een mondkapje en/of handschoenen is niet verplicht maar wel toegestaan. Dit gebeurt in overleg met de instructeur. Als de leerling een mondkapje of handschoenen wil dragen dient zit zelf meegebracht te worden. Voor bromfiets- en motorrijles dient eigen kleding en een eigen helm gedragen te worden.

In ons opleidingscentrum zijn richtlijnen van toepassing zoals verplicht handen desinfecteren bij binnenkomst, looplijnen volgen, sanitair gebruik door maximaal 1 persoon per keer en alle tafels/stoelen staan op 1,5 meter afstand van elkaar. In het gehele pand wordt extra schoongemaakt en delen die aangeraakt worden gedesinfecteerd. Lunches bij cursussen worden per persoon verpakt en uitgereikt ipv in buffetvorm.

Wij kunnen de rijlessen weer als voorheen inplannen en zijn daarin flexibel. Nieuwe leerlingen zijn van harte welkom, over het algemeen kunnen we binnen een week een proefles inplannen. Waar we wel rekening mee moeten houden zijn de beschikbare examens bij het CBR. Het CBR werkt hard om de opgelopen achterstanden weg te werken maar helaas is er nog een lange wachttijd. We vragen hiervoor je begrip.

Zoals je kunt lezen moeten we met veel zaken rekening houden, maar we zijn blij dat we iedereen weer van dienst kunnen zijn. Welkom dus en hartelijk dank voor je vertrouwen in De Weerd!

Team Verkeersschool De Weerd en De Weerd Bedrijfsopleidingen

Whats app verkeersschool De Weerd

Contactinformatie

Apeldoorn
Kayersdijk 141 C
7332 AP Apeldoorn

055 – 533 43 73
apeldoorn@deweerd.net

Epe
Hoofdstraat 185
8162 AH Epe

0578 – 61 30 46
epe@deweerd.net

Zwolle
Eerdelaan 6
8043 RR Zwolle

038 – 453 67 89
zwolle@deweerd.net