ALLES OVER Je autorijbewijs

Verkeersschool De Weerd biedt rijopleidingen voor het autorijbewijs aan op maat. Daardoor weet je vooraf waar je aan toe bent én je weet zeker dat je niet teveel betaalt.

Een rijles duurt 50 minuten. Wij plannen in principe 2 rijlessen achter elkaar zodat er voldoende tijd is om alle verkeersituaties te oefenen.
Voor de gehele opleiding heb je de keuze uit verschillende lespakketten. Deze lespakketten zijn inclusief het praktijkexamen. Ook heb je de mogelijkheid een lespakket inclusief tussentijdse toets af te nemen.

De lespakketten worden in 4 gelijke delen in rekening gebracht waardoor je de opleiding gespreid kunt betalen. Extra rijlessen en examens worden apart in rekening gebracht.

Lespakketten

TARIEF

22 rijlessen € 1.075,-
28 rijlessen € 1.285,-
34 rijlessen € 1.495,-
40 rijlessen € 1.705,-
46 rijlessen € 1.915,-
52 rijlessen € 2.125,-

Losse onderdelen

TARIEF

Proefles/intest van 100 minuten Gratis
Rijles van 50 minuten € 39,-
Te laat afgezegde rijles (50 minuten)* € 29,-
Tussentijdse Toets € 157,50
Praktijkexamen € 225,-

THEORIEOPLEIDING

Om praktijkexamen te kunnen doen voor de rijopleiding categorie B heb je een theoriecertificaat categorie B nodig. Het praktijkexamen kan zonder dit certificaat wel aangevraagd worden maar ons advies is om het theoretische deel zo snel mogelijk af te ronden om onnodige vertraging van je opleiding te voorkomen.

GEZONDHEIDSVERKLARING

Naast het theoriecertificaat moet er ook een gezondheidsverklaring ingevuld worden op www.cbr.nl om een examen aan te kunnen vragen. Ons advies is om dit ook zo snel mogelijk te regelen zodat vertraging van je opleiding wordt voorkomen.

PROEFLES

Om een indicatie te verkrijgen van het aantal benodigde rijlessen begin je met een proefles/intest. Deze proefles bestaat uit een intakegesprek, een rijles en een eindgesprek, waarna het lespakket vastgesteld wordt. De proefles voor de auto is gratis.

TUSSEN TIJDSE TOETS (TTT)

Het is mogelijk om een Tussen Tijdse Toets (TTT) af te laten nemen door het CBR. Het voordeel is dat je vast kunt wennen aan het fenomeen examen én je een vrijstelling kunt behalen voor de bijzondere verrichtingen tijdens het examen.

OVERDAG LESSEN

Ons advies is om zoveel mogelijk overdag de rijlessen in te plannen. Het praktijkexamen wordt ook overdag afgenomen en het is dan aanzienlijk drukker in het verkeer dan in de avonden. Wij plannen onze rijlessen in blokken van 2 x 50 minuten zodat er voldoende tijd is om alle verkeerssituaties te oefenen.

* Indien minder dan 48 uur voor aanvang van de praktijkles wordt afgezegd, behouden wij ons het recht voor om de te laat afgezegde praktijklessen van de betreffende dag(en) in rekening te brengen, ongeacht de reden van de afzegging.

2TODRIVE: START MET AUTORIJLESSEN VANAF 16,5 JAAR!

Met 2toDrive kun je als 17-jarige rijervaring opdoen onder begeleiding van een coach. Dankzij deze coach, die je zelf uitkiest, leer je alvast  om lastige situaties in het verkeer beter in te schatten.

Wat 2toDrive verder inhoudt:

  • Vanaf 16 jaar mag je je theorie-examen afleggen
  • Vanaf 16,5 jaar mag je praktijklessen volgen
  • Vanaf 17 jaar mag je het praktijkexamen afleggen
  • Tot je 18e mag je alvast begeleid autorijden, en vanaf je 18e zelfstandig!

Meer informatie vind je op www.2todrive.nl

De praktijk wordt makkelijker met de theorie op zak!

Snel je theorie halen? De Weerd biedt in Apeldoorn, Epe en Zwolle cursussen aan. In 4 avonden word je door deskundige docenten klaargestoomd voor het examen!