AUTO MET AANHANGWAGEN (BE)

WANNEER HEB JE EEN BE-RIJBEWIJS NODIG?

Als het totale toegestane maximum gewicht van de auto en het totale toegestane maximum gewicht van de aanhangwagen, samen meer is dan 3500 kg. Het gaat hierbij dus om het toegestane maximum gewicht en niet om het werkelijke gewicht. Daar ontstaat vaak de verwarring over.

Rijden zonder geldig rijbewijs kan leiden tot boetes en heeft consequenties voor de dekking van schade door je verzekering, houd hier rekening mee!

Verkeersschool De Weerd biedt de rijopleiding BE aan als een dagopleiding. In de ochtend lessen en aansluitend examen doen. Voorafgaand wordt een proefles ingepland. Als de rijlessen niet op 1 dag ingepland kunnen worden, dan is het mogelijk om deze over meerdere dagen te verdelen. 

De genoemde lespakketten zijn inclusief examen. Een rijles duurt 50 minuten.

Lespakketten

TARIEF

4 rijlessen € 395,-
6 rijlessen € 470,-
8 rijlessen € 550,-

Losse onderdelen (2019)

Tarief

Proefles van 50 minuten € 47,50
Rijles van 50 minuten € 47,50
Te laat afgezegde rijles € 35,-
Praktijkexamen € 225,-

HOE GAAT HET IN Z’N WERK?

Na aanmelding wordt er een proefles afgenomen waarin gekeken wordt welk niveau je op het gebied van rijden met een aanhanger hebt. Na afloop krijg je een advies over het lespakket dat je het beste kunt afnemen voorafgaand aan het examen.

Vervolgens wordt er direct in overleg een examendatum besproken en wordt het afgesproken lespakket ingepland. Bij een lespakket van 4 of 6 lessen kunnen de rijlessen op de dag van het examen plaatsvinden. Bij afname van 8 rijlessen worden deze verspreid over maximaal 2 dagen.  Examens worden door het CBR niet op zaterdag afgenomen.

Voor het aanvragen van het examen dient er een gezondheidsverklaring aangevraagd en afgegeven te worden door de kandidaat op www.cbr.nl.

Vergeet niet een geldig rijbewijs B of legitimatiebewijs mee te nemen.

GOED OM TE WETEN:

  • Wil je geen compleet lespakket? Uiteraard is het ook mogelijk om losse rijlessen in te plannen.
  • Eventuele prijsverhogingen en/of veranderingen wachttijden CBR voorbehouden.