Motor Rijbewijs halen

Vraag je kennismakingsles aan!

INFORMATIE OVER HET MOTORRIJBEWIJS A HALEN

Uniek in Apeldoorn; Een eigen afgesloten oefenterrein op onze locatie aan de Kayersdijk 141 C! Hier kun je niet alleen je eerste motorrijles veilig volgen, ook kun je de voertuigbeheersing hier goed oefenen. Zo word je op een veilige en goede manier voorbereid op het behalen van je motorrijbewijs A.

De Weerd Verkeersopleidingen biedt voor het motorrijbewijs A rijopleidingen op maat aan. Daardoor weet je vooraf waar je aan toe bent én weet je zeker dat je niet teveel betaalt.

Onze lespakketten voor het halen van je motorrijbewijs A bestaan uit het vermelde aantal rijlessen, het examen voor de voertuigbeheersing (AVB) en het examen verkeersdeelname (AVD).

De lespakketten worden in 2 delen in rekening gebracht: eerst de kennismakingsles, de rijlessen en het examen AVB, en daarna de rijlessen en het examen AVD.

Het heeft onze voorkeur dat je een eigen helm en beschermende kleding draagt. Is dit niet mogelijk, dan hebben wij ook een helm en kleding beschikbaar. Het is verplicht om stevige hoge schoenen te dragen, deze hebben wij niet te leen. Voor motorkleding heeft De Weerd afspraken gemaakt met Motorkledingpoint.nl uit Beekbergen.
Motorkledingpoint biedt goede en veilige helmen en motorkleding aan en als klant van De Weerd krijg je bij Motorkledingpoint 10% korting. Ga langs of bezoek de website www.motorkledingpoint.nl. 

Het totaalpakket wordt in 2 delen in rekening gebracht: eerst het theoriepakket inclusief het theorie-examen en als je daarvoor geslaagd bent de rijlessen en het praktijkexamen.

THEORIEOPLEIDING VOOR MOTORRIJBEWIJS A HALEN
Als je in het bezit bent van een rijbewijs categorie B dan mag je beginnen met rijlessen voor categorie A en het AVB-examen doen (voertuigbeheersing). Als je geen rijbewijs categorie B hebt dan is het verplicht om eerst het theoriecertificaat categorie A te behalen.

Ook voor het AVD-examen is een theoriecertificaat noodzakelijk. Studiemateriaal voor de theorie is bij ons verkrijgbaar.

GEZONDHEIDSVERKLARING
Om het AVD-examen (verkeersdeelneming) te kunnen doen is het van belang dat er een gezondheidsverklaring wordt aangevraagd en afgegeven door het CBR. Dit dien je zelf te regelen en te betalen bij het CBR, dit mogen wij na invoering van de aangepaste privacy wetgeving niet voor je regelen. Om vertraging in je opleiding te voorkomen is het advies om dit direct te regelen.
PRAKTIJKOPLEIDING VOOR MOTORRIJBEWIJS A HALEN

Om een indicatie te verkrijgen van het aantal benodigde rijlessen voor motorrijbewijs A halen begin je met een proefles. Aansluitend aan deze proefles plannen we het theorie-examen in. Vervolgens plannen we een aantal rijlessen in en het AVB-examen (voertuigbeheersing). Na het behalen van dit examen plannen we de resterende rijlessen in ter voorbereiding op het AVD-examen (verkeersdeelname).

 

Tijdens de rijlessen en het examen kun je gebruik maken van motorkleding van Verkeersschool De Weerd. Alleen de kosten van een helmmuts à € 5,00 wordt hiervoor in rekening gebracht. Het dragen van hoge stevige schoenen is verplicht.

Vergeet niet een geldig rijbewijs B of legitimatiebewijs mee te nemen.

Reserveer je kennismakingsles voor de motor:

Kies de omgeving welke voor jou het makkelijkste is en reserveer direct!

A1, A2 OF A: WELK MOTORRIJBEWIJS HAAL JE EIGENLIJK?

A1 rechtstreeks
Als je 18 bent, mag je het rijbewijs voor de lichte motor (A1) halen. Vanaf 17 jaar mag je daarvoor al theorie-examen doen. Op je zeventiende mag je ook al rijlessen volgen als je bent geslaagd voor je motortheorie-examen of je autorijbewijs hebt. Vanaf 18 jaar mag je de praktijkexamens voertuigbeheersing (AVB) en verkeersdeelneming (AVD) doen voor het rijbewijs A1.

Met een A1-rijbewijs mag je rijden op:

 • Motor van de categorie A1
 • Driewielig motorrijtuig van de categorie A1 (<15kW)

A2 rechtstreeks
Als je 20 bent, mag je het motorrijbewijs halen voor de middelzware motor (A2) halen. Vanaf je twintigste mag je daarvoor rijlessen volgen als je bent geslaagd voor je motortheorie-examen of je autorijbewijs hebt. Vanaf 20 jaar mag je de praktijkexamens voertuigbeheersing (AVB) en verkeersdeelneming (AVD) doen voor het rijbewijs A2. Als je het rijbewijs voor de middelzware categorie (A2) hebt, krijg je automatisch het rijbewijs A1.

Met een A2-rijbewijs mag je rijden op: 

 • Motor van de categorie A1
 • Motor van de categorie A2
 • Driewielig motorrijtuig van de categorie A1 (<15kW)

A rechtstreeks
Als je 21 bent, mag je het rijbewijs voor de zware motor (A) halen. Vanaf 21 jaar mag je de praktijkexamens voertuigbeheersing (AVB) en verkeersdeelneming (AVD) doen voor het rijbewijs A.

Als je het rijbewijs voor de zware categorie (A) vóór je 24e rechtstreeks behaalt, krijg je code 80 op het rijbewijs vermeld. Dat betekent dat je in de zware categorie (A) uitsluitend op een driewielig motorrijtuig mag rijden met onbeperkt vermogen. Als je het rijbewijs voor de zware categorie hebt, krijg je automatisch het A1- en A2-rijbewijs.

Met een A-rijbewijs met code 80 mag je rijden op: 

  • Motor van de categorie A
  • Motor van de categorie A1
  • Motor van de categorie A2
  • Driewielig motorrijtuig van de categorie A (>15kW)
  • Driewielig motorrijtuig van de categorie A1 (<15kW)

HEB JE EEN VRAAG WAARMEE WE JE KUNNEN HELPEN?

Contactgegevens

085 – 073 24 00
info@deweerd.net

Kayersdijk 141 C
7332 AP Apeldoorn

Hoofdstraat 185
8162 AH EPE

Hoekerweg 14
8042 PH Zwolle