Auto Rijbewijs halen

Vraag je kennismakingsles aan!

VEILIGE BESTUURDER VIA DE WEERD

Tijdens de kennismakingsles ga je uiteraard zelf  al rijden, onder begeleiding van de instructeur. Die stelt je op je gemak en helpt je stap voor stap het autorijden onder de knie te krijgen. De instructeur adviseert een lespakket dat bij je past en legt je duidelijk uit wat je kunt verwachten van de rijopleiding. Zo weet je waar je aan toe bent. Je hoeft niet meteen te beslissen: je kunt uiteraard eerst overleggen met je ouders. De Weerd biedt je een rijopleiding aan die leuk is, waarbij je je op je gemak voelt en die je opleidt tot een veilige bestuurder!

Een rijles duurt 50 minuten en wij plannen altijd twee rijlessen achter elkaar, zodat je per keer 100 minuten les krijgt. Dit is precies lang genoeg om alle verkeerssituaties goed te oefenen, en kort genoeg om je kunnen blijven concentreren. Als dat toch lastig is, kunnen we in overleg lessen van 50 minuten inplannen.

LEVEL CHECK

Vooraf kunnen onze instructeurs een globale inschatting maken van het aantal lessen dat je nodig hebt, maar het
behalen van je rijbewijs is altijd maatwerk. Het rijbewijs halen is kostbaar, dat zijn we ons echt bewust. Maar we willen een degelijke rijopleiding aanbieden en zijn daardoor niet gefocust op het aantal lessen maar op de manier waarop je het autorijden op pakt. Daarom beginnen we met een startpakket van 20 lessen en in die lessen ga je de auto leren bedienen en wordt de basis van het verkeersinzicht aangeleerd. Daarna volgt een level check. Die check wordt gedaan door een andere rij-instructeur en samen met je vaste instructeur wordt het vervolg van de opleiding bepaald. Twee weten meer dan één en hierdoor kunnen we maatwerk leveren. Dat is voor alle partijen het eerlijkst en op die manier kunnen we je het beste voorbereiden op het examen. 

DRI-VR 

De Weerd maakt in de rijopleiding gebruik van DRI-VR. Rijlessen volg je daardoor niet alleen meer in de auto, maar ook met Virtual Reality. Dit is geen computerspelletje maar een bewezen lesmethode die er aan bijdraagt je een veiligere bestuurder te maken. Door Virtual Reality doe je levensechte rijervaring op met de meest risicovolle situaties. Je beleeft ze echter thuis op de bank. Zo krijg je meer mee in korte tijd en kun je op een veilige manier onveilige situaties oefenen. Meer informatie? Bezoek dan de website van www.dri-vr.nl.

AUTORIJBEWIJS B THEORIEOPLEIDING

Zonder theoriecertificaat kun je geen praktijkexamen doen. Regel daarom zo snel mogelijk je theorie-examen op mijn.cbr.nl om vertraging in je rijopleiding te voorkomen.

ONS TEAM

Onze instructeurs en collega’s van kantoor stellen zich graag aan je voor! Bekijk hier ons team.

GEZONDHEIDSVERKLARING

Om rijexamen te kunnen doen, moet je behalve het theoriecertificaat halen ook een gezondheidsverklaring invullen op www.cbr.nl. Pas dan kan de rijschool het examen aanvragen. Regel dit zo snel mogelijk, zodat je rijopleiding geen vertraging oploopt.

TUSSEN TIJDSE TOETS (TTT)

Je kunt tijdens de rijopleiding een Tussentijdse Toets (TTT) afleggen bij het CBR. Zo kun je vast wennen aan het echte rijexamen en een vrijstelling verdienen voor de bijzondere verrichtingen. Je hoeft die dan niet meer te doen tijdens het rijexamen.

OVERDAG LESSEN

We adviseren je om de rijlessen zo veel mogelijk overdag in te plannen.  Omdat het verkeer overdag drukker is dan ’s avonds leer je overdag meer. Het CBR neemt bovendien alleen overdag praktijkexamens af.

Reserveer je kennismakingsles voor de auto:

Kies de omgeving welke voor jou het makkelijkste is en reserveer direct!

2TODRIVE: STARTEN MET JE AUTORIJBEWIJS B HALEN VANAF 16,5 JAAR!

Met 2toDrive kun je als 17-jarige rijervaring opdoen onder begeleiding van een coach. Dankzij deze coach, die je zelf uitkiest, leer je alvast  om lastige situaties in het verkeer beter in te schatten.

Wat 2toDrive verder inhoudt:

  • Vanaf 16 jaar mag je je theorie-examen afleggen
  • Vanaf 16,5 jaar mag je praktijklessen volgen
  • Vanaf 17 jaar mag je het praktijkexamen afleggen
  • Tot je 18e mag je alvast begeleid autorijden, en vanaf je 18e zelfstandig!

Meer informatie over je autorijbewijs B halen vanaf 16,5 vind je op www.2todrive.nl

HEB JE EEN VRAAG WAARMEE WE JE KUNNEN HELPEN?

Contactgegevens

085 – 073 24 00
info@deweerd.net

Kayersdijk 141 C
7332 AP Apeldoorn

Hoofdstraat 185
8162 AH EPE

Hoekerweg 14
8042 PH Zwolle