Aanhanger rijbewijs halen

Vraag je kennismakingsles aan!

WANNEER HEB JE EEN AANHANGER RIJBEWIJS (BE-RIJBEWIJS) NODIG?

Als het totale toegestane maximum gewicht van de auto en het totale toegestane maximum gewicht van de aanhangwagen, samen meer is dan 3500 kg. Het gaat hierbij dus om het toegestane maximum gewicht en niet om het werkelijke gewicht. Daar ontstaat vaak de verwarring over.

Rijden zonder geldig rijbewijs kan leiden tot boetes en heeft consequenties voor de dekking van schade door je verzekering, houd hier rekening mee!

De Weerd Verkeersopleidingen biedt de rijopleiding voor de auto met aanhangwagen aan als een dagopleiding. Om in te kunnen schatten of een dagopleiding haalbaar is om voldoende vaardigheden aan te leren voor het examen, wordt de opleiding begonnen met een kennismakingsles. Tijdens deze les van 50 minuten kun je laten zien of je al enigszins overweg kan met een aanhangwagen, en zal de instructeur aansluitend uitleggen hoe de rijopleiding in zijn werk gaat. Als er extra lessen nodig zijn dan is dat uiteraard ook mogelijk.

De dagopleiding start in de ochtend en in de middag wordt direct het examen afgenomen. Uiteraard wordt er voldoende pauze ingelast om al het geleerde even te laten bezinken en je fit te houden voor het examen. Een dagopleiding is erg prettig omdat het je dan niet zo veel tijd kost. Uit de kennismakingsles kan wel blijken dat het
niet haalbaar is om de opleiding in 1 dag te doen. In overleg kunnen dan extra lessen ingepland worden. Dit zal dan echter wel op een andere dag, voorafgaand aan de examendag plaatsvinden.

Vergeet niet een geldig rijbewijs B mee te nemen. 

Reserveer je kennismakingsles voor de auto met aanhangwagen:

Kies de omgeving welke voor jou het makkelijkste is en reserveer direct!

WAAROM JE JE AANHANGER RIJBEWIJS (BE) HAALT BIJ DE WEERD:

  • Wil je geen compleet lespakket? Uiteraard is het ook mogelijk om losse rijlessen in te plannen.
  • Eventuele prijsverhogingen en/of veranderingen wachttijden CBR voorbehouden.

HEB JE EEN VRAAG WAARMEE WE JE KUNNEN HELPEN?

Contactgegevens

085 – 073 24 00
info@deweerd.net

Kayersdijk 141 C
7332 AP Apeldoorn

Hoofdstraat 185
8162 AH EPE

Hoekerweg 14
8042 PH Zwolle