Code 95 halen (Vakbekwaamheid)

Wat te doen om beroepschauffeur te worden én te blijven.

WAT IS CODE 95?

Code 95 is een aanduiding op het rijbewijs, dat achter een voertuigcategorie op je rijbewijs is geplaatst. De code 95 toont aan dat je vakbekwaam bent. Bestuur je beroepsmatig een voertuig waarvoor rijbewijs C1(E), C(E), D1(E) of D(E) vereist is, dan is code 95 verplicht. De code is vijf jaar geldig. Code 95 bestaat uit twee onderdelen:

  • Basiskwalificatie (code 95 behalen)
  • Nascholing (code 95 behouden)

VRIJSTELLING NASCHOLING CODE 95

Ben je in het bezit van een rijbewijs D dat voor 10 september 2008 is afgegeven? Of heb je een rijbewijs C dat voor 10 september 2009 is afgegeven? Dan heb je een vrijstelling voor de basiskwalificatie vakbekwaamheid. Werk je als beroepschauffeur, dan ben je wel verplicht om de nascholing te gaan volgen.

NASCHOLING CODE 95

Wil je als beroepschauffeur werkzaam blijven? Dan ben je verplicht om iedere 5 jaar minimaal 35 uur nascholing te volgen, waarvan minimaal 7 uur praktijktraining. Doe je dit niet, dan mag je niet meer beroepsmatig rijden. Verkeersschool De Weerd biedt CCV gecertificeerde nascholingscursussen aan.

CODE 95 HALEN? ZIE HIER HET CURSUSAANBOD

Tot 10 september 2016 is iedereen die in het bezit is van een C/CE-rijbewijs vakbekwaam.
Om ook na die datum vakbekwaam te blijven, moet er 35 uur bijscholing gevolgd worden; hiervan moet dan tenminste 7 uur praktijk zijn. Hieronder lees je meer over welke opleidingen je eventueel kunt volgen.

35 UUR NASCHOLINGSPAKKETTEN VOOR CODE 95

Naast de losse Code 95 opleidingen en trainingen bieden wij ook 35 uur nascholingspakketten voordelig aan. Download de prijslijst voor de mogelijkheden. Voor particulieren worden de opleidingen BTW-vrij aangeboden via Verkeersschool De Weerd, voor bedrijven bieden wij deze aan via De Weerd Bedrijfsopleidingen.

Schrijf je in voor onze NASCHOLINGScursussen voor code 95

Onderstaand kun je een nascholingscursus op plaats en tijdstip naar wens selecteren. Bij het inschrijven hoeft niet betaald te worden. Je ontvangt van ons samen met de bevestiging een factuur.
Natuurlijk staan we je ook telefonisch graag te woord:

Apeldoorn: 055 –  533 43 73
Epe: 0578 – 61 30 46
Zwolle: 038 – 453 67 89

Wij werken o.a. voor onderstaande gewaardeerde opdrachtgevers: