Rijbewijs CE halen voor de vrachtauto met aanhangwagen

Download de prijslijst

INFORMATIE OVER HET VRACHTAUTORIJBEWIJS MET AANHANGWAGEN

Wil je met een vrachtauto een aanhanger of oplegger trekken met een toegestane maximummassa van meer dan 750 kilo? Dan is rijbewijs CE verplicht.

De Weerd Transportopleidingen biedt opleidingen op maat aan. Je weet waar je aan toe bent en je betaald niet te veel. Met ervaren en enthousiaste instructeurs, volg je plezierige lessen en krijg je uitstekende begeleiding.

Voor deze opleiding geldt een minimale leeftijd van 18 jaar. Je moet in het bezit zijn van een C-rijbewijs in combinatie met Code 95. Zonder code 95 is de minimumleeftijd voor dit rijbewijs 21 jaar.

Om de opleiding CE perfect aan te laten sluiten bij de praktijk, kun je kiezen met welk voertuig je het rijbewijs wil gaan behalen. We geven rijles in een combinatie bakwagen met middenas-aanhangwagen, of met een trekker-oplegger. De combinaties rijden we met een DAF XF, Volvo FH en Mercedes Actros. De trekker oplegger is een DAF XF met een Schmitz-oplegger.

GEZONDHEIDSVERKLARING VOOR RIJBEWIJS CE

Naast de theoriecertificaten is het ook noodzakelijk om een gezondheidsverklaring aan te vragen op de website van het CBR. Ook moet je gekeurd worden door een bevoegde arts. Ons advies is om dit ook zo snel mogelijk te regelen zodat vertraging van je opleiding wordt voorkomen.

De gezondheidsverklaring kun je aanvragen op www.cbr.nl. Daarna kun je een keuringsafspraak maken op www.regelzorg.nl.

 

RIJBEWIJS CE PRAKTIJKOPLEIDING

Om een indicatie te verkrijgen van het aantal benodigde rijlessen begin je met een kennismakingsles. Deze kennismaking bestaat uit een intakegesprek, rijden in de praktijk en een eindgesprek, waarna het lesadvies gegeven wordt.

OVERDAG LESSEN VOOR RIJBEWIJS CE

Wij plannen onze rijlessen in blokken van 2, 2,5 of 3 uur zodat er voldoende tijd is om alle verkeerssituaties te oefenen. Ons advies is om zoveel mogelijk overdag de lessen in te plannen. Het praktijkexamen wordt ook overdag afgenomen en het is dan aanzienlijk drukker in het verkeer dan in de avonden.

Vergeet niet een geldig rijbewijs C mee te nemen bij het lessen.

WAAROM JE JE VRACHTAUTORIJBEWIJS HAALT BIJ DE WEERD:

  • De Weerd Transportopleidingen raadt je aan om zoveel mogelijk lessen overdag te nemen. Het praktijkexamen wordt ook overdag afgenomen. Zo ben je optimaal voorbereid op de verkeersdrukte.
  • Mocht je geen gebruik willen maken van één van de lespakketten, dan is het uiteraard ook mogelijk om losse rijlessen in te plannen.
  • Om beroepschauffeur te worden moet M1 + M2 + M3 + praktijkexamen + praktijktoetsen en toets besloten terrein gedaan worden.
  • Eventuele prijsverhogingen en/of veranderingen wachttijden CBR voorbehouden.

HEB JE EEN VRAAG WAARMEE WE JE KUNNEN HELPEN?

Contactgegevens

085 – 073 24 00
info@deweerd.net

Kayersdijk 141 C
7332 AP Apeldoorn

Hoofdstraat 185
8162 AH EPE

Hoekerweg 14
8042 PH Zwolle