Rijbewijs halen voor een kleine vrachtauto of camper

Download de prijslijstBekijk onze NKC training

RIJBEWIJS C1 HALEN / CAMPERRIJBEWIJS? HIER MEER INFORMATIE OVER DIT RIJBEWIJS

Het rijbewijs voor de kleine vrachtauto (camper) is het C1 rijbewijs. Voor het besturen van voertuigen met een gewicht tussen de 3500-7500 kg en voor maximaal 8 inzittenden exclusief de bestuurder, is een C1 rijbewijs verplicht. Dit rijbewijs wordt vaak behaald voor het mogen besturen van campers. Campers zijn een stuk groter en zwaarder dan een personenauto en het kan daardoor zijn dat je een rijbewijs C1 nodig hebt.

Aan dit voertuig mag een aanhangwagen of oplegger gekoppeld worden van maximaal 750 kg. Wil je een zwaardere aanhangwagen of oplegger koppelen? Dan heb je rijbewijs C1E nodig. Vanaf 18 jaar mag je examen doen mits je in het bezit bent van rijbewijs B.

De Weerd Transportopleidingen biedt opleidingen op maat aan. Met ervaren en enthousiaste instructeurs, volg je plezierige lessen en krijg je uitstekende begeleiding.

RIJBEWIJS C1 THEORIEOPLEIDING

Om rijbewijs C1 te halen is het noodzakelijk om in het bezit te zijn van de theoriecertificaat M1. Hiervoor is een lespakket beschikbaar.

GEZONDHEIDSVERKLARING VOOR HET HALEN VAN RIJBEWIJS C1

Naast de theoriecertificaten is het ook noodzakelijk om een gezondheidsverklaring aan te vragen op de website van het CBR. Ook moet je gekeurd worden door een bevoegde arts. De kosten voor deze keuring is niet in de lespakketten inbegrepen. Ons advies is om het aanvragen van de gezondheidsverklaring en de keuring zo snel mogelijk te regelen zodat vertraging van je opleiding wordt voorkomen.

De gezondheidsverklaring kan aangevraagd worden via www.cbr.nl en daarna kun je een keuringsafspraak inplannen op www.regelzorg.nl.

 

PRAKTIJKOPLEIDING VOOR HET RIJBEWIJS C1

Om een indicatie te verkrijgen van het aantal benodigde rijlessen om rijbewijs C1 te halen begin je met een kennismakingsles. Deze kennismaking bestaat uit een intakegesprek, rijden in de praktijk en een eindgesprek, waarna het lesadvies gegeven wordt.

OVERDAG LESSEN VOOR RIJBEWIJS C1

Wij plannen onze rijlessen in blokken van 2, 2,5 of 3 uur zodat er voldoende tijd is om alle verkeerssituaties te oefenen. Ons advies is om zoveel mogelijk overdag de rijlessen in te plannen. Het praktijkexamen wordt ook overdag afgenomen en het is dan aanzienlijk drukker in het verkeer dan in de avonden.

Vergeet niet een geldig rijbewijs B of legitimatiebewijs mee te nemen.

WAAROM JE JE C1 RIJBEWIJS HAALT BIJ DE WEERD:

  • De Weerd Transportopleidingen raadt je aan om zoveel mogelijk lessen overdag te nemen. Het praktijkexamen wordt ook overdag afgenomen. Zo ben je optimaal voorbereid op de verkeersdrukte.
  • Mocht je geen gebruik willen maken van één van de lespakketten, dan is het uiteraard ook mogelijk om losse rijlessen in te plannen.
  • Om beroepschauffeur te worden moet M1, M2, M3 + praktijkexamen + praktijktoetsen en toets besloten terrein gedaan worden.
  • Eventuele prijsverhogingen en/of veranderingen wachttijden CBR voorbehouden.

HEB JE EEN VRAAG WAARMEE WE JE KUNNEN HELPEN?

Contactgegevens

085 – 073 24 00
info@deweerd.net

Kayersdijk 141 C
7332 AP Apeldoorn

Hoofdstraat 185
8162 AH EPE

Hoekerweg 14
8042 PH Zwolle