DIGITALE TACHOGRAAF

DIGITALE TACHOGRAAF

Ter voorkoming van boetes is het van groot belang om de digitale tachograaf op de juiste manier te gebruiken. Daarom is dit voor veel bedrijven een geschikte cursus voor de chauffeurs. Per cursus kunnen 20 deelnemers ingeschreven worden, zowel vrachtauto- als buschauffeurs.

INHOUD

In de cursus wordt de wet- en regelgeving omtrent rij- en rusttijden besproken. Er wordt aandacht besteed aan de bediening van de tachograaf, wat betekent ‘out of scope’, wanneer gebruik ik ‘Ferry-boat’ en wat doet dit met mijn rijtijden als ik deze functie gebruik. Misbruik van de tachograaf wordt besproken, wie kan je aanhouden en controleren en welke consequenties kan misbruik of overtreding van de rijtijden hebben voor zowel de chauffeur als de werkgever. Uiteraard ontbreken de praktijkvoorbeelden niet.

VOOR WIE?

Chauffeurs die in het bezit zijn van een geldig rijbewijs C/CE en D/DE. Dit kunnen zowel ervaren als minder ervaren chauffeurs zijn. Individuele inschrijving is mogelijk op bestaande Digitale tachograaf cursussen. Collectieve inschrijving is mogelijk in overleg.

EXAMEN

Na afloop wordt geen examen afgenomen.

DUUR

2 dagdelen

WAARDE NASCHOLING CODE 95

7 nascholingsuren

CATEGORIE

Chauffeurstrainingen

2021. Tekst- en prijswijzigingen onder voorbehoud.

SCHRIJF JE IN VOOR DE CURSUS DIGITALE TACHOGRAAF

De opleidingen van De Weerd Transportopleidingen worden zowel in de vestiging Apeldoorn als incompany gegeven. Bekijk hier ons aanbod. Staat de gewenste cursus of datum niet in onderstaand overzicht? Neem dan even contact met ons op!

HEB JE EEN VRAAG WAARMEE WE JE KUNNEN HELPEN?

Contactgegevens

085 – 073 24 00
info@deweerd.net

Kayersdijk 141 C
7332 AP Apeldoorn

Hoofdstraat 185
8162 AH EPE

Hoekerweg 14
8042 PH Zwolle