Janice over haar werk als rij-instructeur bij De Weerd

In deze editie van collega aan het woord vertelt Janice over haar werk bij de Weerd Opleidingen, de opleiding tot rij-instructeur en waarom ze voor dit vak gekozen heeft.

Janice is nu ongeveer 2,5 jaar rij-instructeur B en rijdt in de regio Zwolle. Ze heeft ervoor gekozen om rij-instructeur te worden omdat ze graag mensen iets wil leren. “Ik heb voordat ik rij-instructeur werd de opleiding onderwijsassistent gedaan, dus mensen iets leren heeft altijd wel mijn interesse gehad. Voor een klas staan was uiteindelijk niks voor mij, ik hou meer van individueel contact. Autorijden heb ik ook altijd leuk en interessant gevonden, 1+1=2! Dus toen ben ik me erin gaan verdiepen om rij-instructeur te worden en wat daarvoor nodig is”.  

Opleiding om rij-instructeur te worden

De opleiding om rij-instructeur te worden kan worden gevolgd bij de Verkeersacademie.“ De manier van leren vond ik fijn, ik heb de opleiding bij de Verkeersacademie gevolgd. Ik ging 2 dagen overdag naar ‘school’ en thuis werkte je alvast vooruit. Hierdoor gingen de lessen vooral over dingen die je niet begreep, het meeste had je namelijk al thuis geleerd”.  

Ervaar het vak van rij-instructeur

De Weerd Opleidingen heeft vacatures uit staan voor rij-instructeur in Apeldoorn, Epe en Zwolle. Je kunt altijd een dag meerijden om te ervaren wat het vak van rij-instructeur inhoudt.  “Voordat ik de opleiding ging doen om instructeur te worden heb ik eerst een dagje meegereden met mijn oude rij-instructeur, om te kijken of ik het wat vond. Alex de Weerd had toevallig die week naar hem gebeld of hij nog toekomstige instructeurs kende. Via mijn oude instructeur ben ik in contact gekomen met De Weerd en heb ik gesprekken gehad. Mijn stage heb ik ook bij De Weerd gedaan en ik voelde me gelijk welkom in het team”.  

Veilig op weg

Help als rij-instructeur leerlingen met hun rijbewijs veilig op weg. “Het is een mooi en dankbaar beroep, je geeft mensen een stukje vrijheid met het behalen van het rijbewijs. Het is ontzettend mooi om de groei van leerlingen te zien, van het moment dat ze eigenlijk nog niets kunnen tot het moment dat ze zelfstandig bestuurders zijn en hun praktijkexamen hebben gehaald. Als je twijfelt is het misschien een idee om een keer een dag mee te rijden en eventueel daarna de twijfels te bespreken, als ze er dan nog zijn”. 

Geslaagde werkdag

Bij De Weerd maken we van weggebruikers betere bestuurders! “Het is voor mij een geslaagde werkdag als leerlingen met een fijn gevoel de auto uit zijn gestapt en natuurlijk als er weer een leerling geslaagd is 😊”. 

Vacatures

 

Vacature rij-instructeur Apeldoorn

 

Vacature rij-instructeur Epe

 

Vacature rij-instructeur Zwolle