Belangrijke vaardigheden voor BHV'ers: de handleiding

Wil je een BHV cursus organiseren voor jouw team of afdeling? Een uitstekend idee, want BHV is simpelweg onmisbaar voor bedrijven. Of je nu 1 of 1.000 medewerkers hebt, met een BHV cursus draag je sterk bij aan je algemene zorgplicht: de veiligheid en gezondheid van je medewerkers, klanten en bezoekers.

Wil je een BHV cursus organiseren voor jouw team of afdeling? Een uitstekend idee, want BHV is simpelweg onmisbaar voor bedrijven. Of je nu 1 of 1.000 medewerkers hebt, met een BHV cursus draag je sterk bij aan je algemene zorgplicht: de veiligheid en gezondheid van je medewerkers, klanten en bezoekers. 

De Weerd is specialist in de begeleiding naar een veiligere werkomgeving met BHV (Bedrijfshulpverlening). Laten we eens een kijkje nemen in de wereld van BHV cursussen; van onschatbare waarde voor een veiligere werkomgeving.

5 Cruciale vaardigheden die iedere BHV'er moet bezitten

BHV is veel meer dan alleen taken en verantwoordelijkheden. Het is vaak zelfs een levensreddende rol. We zetten de 5 belangrijkste vaardigheden die elke BHV'er moet bezitten op een rij:

  1. Plannen en voorbereiden: als BHV'er moet je voorbereid zijn op noodsituaties. Dit betekent het opstellen van noodplannen en het zorgen voor de beschikbaarheid van nooduitrusting.
  2. EHBO: eerste hulp verlenen is een fundamentele vaardigheid. Je moet weten hoe je eerste hulp verleent bij verwondingen en ziekten totdat professionele hulp arriveert.
  3. Brandbestrijding: in staat zijn om beginnende branden te blussen en te voorkomen is een cruciale vaardigheid. Hiermee voorkom je grotere rampen op de werkplek.
  4. Communicatie: effectieve communicatie is essentieel om snel te kunnen handelen in een noodsituatie. BHV'ers coördineren en delen cruciale informatie.
  5. Daadkracht: in noodsituaties moet je snel en vastberaden optreden. Dit vereist daadkracht en vastberadenheid.

Cursussen plannen bij De Weerd

De Weerd biedt een uitgebreid scala aan BHV cursussen die zijn afgestemd op jouw behoeften en het specifieke karakter van jouw bedrijf. Onze professionele instructeurs begeleiden jou en je team op weg naar veiligheid.

Van beginners tot herhaalcursussen, we bieden een breed scala aan trainingen om de veiligheid op de werkvloer te waarborgen. Je kunt je eenvoudig inschrijven voor onze cursussen via onze website.

Naast de BHV cursus en de herhaalcursus kun je bij ons ook terecht voor een BHV ploegleider cursus. Deze is bedoeld voor degenen die BHV teams gaan coördineren. Rond je deze cursus succesvol af, dan ontvang je het BHV ploegleider certificaat. Ook voor dit certificaat geldt, dat je het jaarlijks kunt verlengen door een herhalingscursus te doen.

Je kunt de BHV cursussen volgen bij De Weerd, in onze vestiging te Apeldoorn, of incompany. Wil je een BHV cursus organiseren op jouw locatie? Klik hier om een incompany cursus aan te vragen.

BHV cursus of herhaalcursus?

Wanneer kies je nu voor een BHV (Bedrijfshulpverlening) cursus of een BHV herhaalcursus? Een initiële BHV cursus is geschikt voor iedereen die nog geen basiskennis heeft van bedrijfshulpverlening. Het kan bijvoorbeeld gaan om medewerkers die nieuw zijn in je organisatie of die nog niet eerder een BHV training kregen.

Een BHV herhaalcursus is bedoeld voor iedereen die al een initiële BHV cursus heeft gevolgd en zijn kennis en vaardigheden wil opfrissen. Daar komt bij dat het belangrijk is om regelmatig de BHV kennis en vaardigheden bij te werken, aangezien de geldigheid van het BHV-certificaat beperkt is (meestal één of twee jaar, afhankelijk van de organisatie of wettelijke vereisten). Kortom, een herhaalcursus is nodig om je BHV-certificaat te verlengen.

Hoe neem je contact op?

Wil je meer weten over onze BHV cursussen of direct inschrijven? Neem contact op via het contactformulier op onze website. We staan klaar om je vragen te beantwoorden en je te helpen bij het plannen van je BHV cursus. Klik hier om naar het contactformulier te gaan.

Waarom kiezen voor De Weerd in Apeldoorn

Bij De Weerd staat veiligheid voorop. Daarom hechten wij grote waarde aan de competenties van jouw team om doeltreffend te reageren in noodsituaties. Onze jarenlange ervaring en toewijding aan veiligheid maken ons een ideale partner voor BHV cursussen. We begrijpen de unieke behoeften van jouw bedrijf en bieden maatwerkoplossingen om de veiligheid op de werkplek te verbeteren. Klik hier voor meer informatie over ons aanbod aan BHV Cursussen.

Neem nu contact op!

Met een BHV cursus van De Weerd ben je goed op weg naar een veiligere werkomgeving. Begin vandaag nog met investeren in de veiligheid van jouw bedrijf. Neem contact met ons op via De Weerd BHV en zet de stap naar een veiliger bedrijf.