Geschiedenis De Weerd

GESCHIEDENIS

Op 1 januari 1962 is Rijschool De Weerd in Epe opgericht door Marinus De Weerd. In eerste instantie alleen als autorijschool, later is daar vrachtauto en motor bijgekomen. Na een aantal jaar is Rijschool Jansen uit Apeldoorn overgenomen en had De Weerd vestigingen in Apeldoorn en Epe. De zoons van Marinus kwamen ook in het bedrijf werken. In 1988 ging Johan de Weerd fulltime bij de rijschool werken en in 1989 volgde Alex de Weerd. Er werd ook een vestiging in Zwolle geopend.
In 1996 is Marinus volledig uitgetreden. De bedrijven in Apeldoorn/Epe en in Zwolle werden juridisch gesplitst en vanaf dat moment was het bedrijf in Apeldoorn/Epe volledig in handen van Johan en was de vestiging in Zwolle eigendom van Alex.
Van 2012 tot 2021 is Anton Nieboer mede-eigenaar geweest van De Weerd. Inmiddels is hij uitgetreden en heeft hij zijn aandeel in het bedrijf overgedragen aan Joris van Hintum, die sinds augustus 2018 ook de aandelen van Johan de Weerd (Apeldoorn/Epe) heeft overgenomen en sinds januari 2021 de aandelen van Alex de Weerd (Zwolle).  

DE WEERD TrANSPORTOPLEIDINGEN

In 2019 is het bedrijf in Apeldoorn/Epe gesplitst in De Weerd Verkeersopleidingen en De Weerd Transportopleidingen. De Weerd Verkeersopleidingen is nog steeds een traditionele rijschool voor alle rijopleidingen; bromfiets, motor, auto, auto met aanhangwagen, vrachtauto en bus. 

De Weerd Transportopleidingen is specialist in het opleiden van mensen die beroepschauffeur willen worden en in de verplichte nascholing Code 95. Het complete pakket wordt aangeboden en we zijn in staat tot volledige ontzorging van de opdrachtgevers door middel van o.a. de meest moderne automatisering voor de registratie van de nascholingsuren.

ORGANISATIE EN WERKGEBIED

Door autonome groei en door overnames van andere rijscholen, is het bedrijf uitgegroeid tot een regionaal opererend allround verkeersopleidingscentrum.
We werken vanuit onze vestigingen in Apeldoorn, Epe en Zwolle op de Veluwe, van net boven Zwolle tot net boven Arnhem en van Nunspeet tot vlak voor Deventer, een gebied van ruim 2.500 km2.
De algemene leiding van zowel De Weerd Verkeersopleidingen als De Weerd Transportopleidingen is in handen van Joris van Hintum en we werken in totaal met 42 gemotiveerde medewerkers die allemaal hetzelfde motto hebben;  Wij maken van weggebruikers betere bestuurders!

OPDRACHTGEVERS

De Weerd werkt veel voor particulieren als het gaat om de traditionele rijopleidingen. Voor de beroepsopleidingen en nascholing zijn onze opdrachtgevers ook particulieren, maar voornamelijk transportbedrijven, uitzendbureaus voor beroepschauffeurs, Sector Instituut Transport & Logistiek, UWV, gemeentes, Veiligheidsregio Noord en Oost Gelderland (brandweer), Ambulancedienst IJsselland en bedrijven die een eigen logistieke afdeling hebben zoals supermarktketens, standbouwers etc. Ook is er een samenwerking met Aventus in Apeldoorn, Deltion in Zwolle en een aantal andere onderwijsinstellingen waarvoor De Weerd o.a. de praktijktrainingen verzorgt voor de opleiding transport & logistiek en we theorieopleidingen gezamenlijk aanbieden.

Meer informatie?

Wij helpen je graag! Bel of mail:

085 – 073 24 00
info@deweerd.net

De Weerd Verkeers- en Transportopleidingen
Kayersdijk 141 C
7332 AP Apeldoorn

Hoofdstraat 185
8162 AH Epe

Hoekerweg 14
8042 PH Zwolle

Laat een bericht achter of stel je vraag: