Vakbekwaamheid - code 95

Download de prijslijstOns cursusaanbod

WAT IS CODE 95?

Code 95 is een aanduiding op het rijbewijs, dat achter een voertuigcategorie op je rijbewijs is geplaatst. De code 95 toont aan dat je vakbekwaam bent. Bestuur je beroepsmatig een voertuig waarvoor rijbewijs C1(E), C(E), D1(E) of D(E) vereist is, dan is code 95 verplicht. De code is vijf jaar geldig. Code 95 bestaat uit twee onderdelen:

  • Basiskwalificatie (code 95 behalen)
  • Nascholing (code 95 behouden)

VRIJSTELLING

Ben je in het bezit van een rijbewijs D dat voor 10 september 2008 is afgegeven? Of heb je een rijbewijs C dat voor 10 september 2009 is afgegeven? Dan heb je een vrijstelling voor de basiskwalificatie vakbekwaamheid. Werk je als beroepschauffeur, dan ben je wel verplicht om de nascholing te gaan volgen.

NASCHOLING

Wil je als beroepschauffeur werkzaam blijven? Dan ben je verplicht om iedere 5 jaar minimaal 35 uur nascholing te volgen, waarvan minimaal 7 uur praktijktraining. Doe je dit niet, dan mag je niet meer beroepsmatig rijden. Verkeersschool De Weerd biedt CCV gecertificeerde nascholingscursussen aan.

HET CURSUSAANBOD

Tot 10 september 2016 is iedereen die in het bezit is van een C/CE-rijbewijs vakbekwaam.
Om ook na die datum vakbekwaam te blijven, moet er 35 uur bijscholing gevolgd worden; hiervan moet dan tenminste 7 uur praktijk zijn. Hieronder lees je meer over welke opleidingen je eventueel kunt volgen.

BASISPAKKET NASCHOLING

Het basispakket bestaat uit de volgende cursussen:

  • Het Nieuwe Rijden
  • Verkeer en techniek
  • Digitale tachograaf
  • BHV beroepschauffeur
  • Chauffeursdag

Maak je keuze uit ons cursusaanbod:

HEB JE EEN VRAAG WAARMEE WE JE KUNNEN HELPEN?

Stel je vraag

085 – 073 24 00
info@deweerd.net

Kayersdijk 141 C
7332 AP Apeldoorn

Hoofdstraat 185
8162 AH EPE

Hoekerweg 14
8042 PH Zwolle