Naast Er is WAT IS CODE 95?

Code 95 is een aanduiding op het rijbewijs, dat achter een voertuigcategorie op je rijbewijs is geplaatst. De code 95 toont aan dat je vakbekwaam bent. Bestuur je beroepsmatig een voertuig waarvoor rijbewijs C1(E), C(E), D1(E) of D(E) vereist is, dan is code 95 verplicht. De code is vijf jaar geldig. Code 95 bestaat uit twee onderdelen:

 • Basiskwalificatie (code 95 behalen)
 • Nascholing (code 95 behouden)

VRIJSTELLING en NIVEAU OPLEIDING

Ben je in het bezit van een rijbewijs D dat voor 10 september 2008 is afgegeven? Of heb je een rijbewijs C dat voor 10 september 2009 is afgegeven? Dan heb je een vrijstelling voor de basiskwalificatie vakbekwaamheid. Werk je als beroepschauffeur, dan ben je wel verplicht om de nascholing te gaan volgen. Voor het volgen van de nascholing is het verplicht om een rijbewijs C in het bezit te hebben. Daarnaast is er geen minimaal opleidingsniveau.

NASCHOLING

Wil je als beroepschauffeur werkzaam blijven? Dan ben je verplicht om iedere 5 jaar minimaal 35 uur nascholing te volgen, waarvan minimaal 7 uur praktijktraining. Doe je dit niet, dan mag je niet meer beroepsmatig rijden.
De Weerd Verkeersopleidingen biedt CCV gecertificeerde nascholingscursussen aan voor particulieren. Bedrijven kunnen terecht bij ons zusterbedrijf De Weerd Transportopleidingen. Inschrijven voor een cursus kan hieronder!

  Maak je keuze uit ons cursusaanbod:

  HEB JE EEN VRAAG WAARMEE WE JE KUNNEN HELPEN?

  Contactgegevens

  085 – 073 24 00
  info@deweerd.net

  Kayersdijk 141 C
  7332 AP Apeldoorn

  Hoofdstraat 185
  8162 AH EPE

  Hoekerweg 14
  8042 PH Zwolle