De voordelen van een AUTOMAAT RIJBEWIJS

De Weerd Verkeersopleidingen biedt ook de rijopleiding aan voor automaat rijbewijs B. Dat kan in Apeldoorn, Epe  en Zwolle. We lessen in een elektrische auto, wel zo milieuvriendelijk!

Rijden met een automaat biedt veel voordelen. Doordat het bedienen van de auto eenvoudiger is heb je meer tijd
om je te concentreren op het verkeer.
Ook kunnen we de auto in Apeldoorn op enkele punten aanpassen als dat bij een eventuele beperking een oplossing biedt. Zo kan er indien nodig met de linkervoet gas gegeven worden en geremd en kunnen we de richtingaanwijzer en ruitenwissers aan 1 kant bedienen, zowel links als rechts. Het rijden met 1 arm wordt daardoor mogelijk.

Hieronder staat nog extra informatie over de rijopleiding. Als je interesse hebt in een kennismakingsles, neem dan contact met ons op. We vinden altijd een datum en tijdstip wat jou goed uit komt!

 

AUTOMAAT RIJBEWIJS B THEORIEOPLEIDING

Om praktijkexamen te kunnen doen voor de rijopleiding categorie B Automaat heb je een theoriecertificaat categorie B nodig. Het praktijkexamen voor autorijbewijs B kan zonder dit certificaat wel aangevraagd worden maar ons advies is om het theoretische deel zo snel mogelijk af te ronden om onnodige vertraging van je opleiding te voorkomen.

GEZONDHEIDSVERKLARING VOOR AUTOMAAT RIJBEWIJS B

Naast het theoriecertificaat moet er ook een gezondheidsverklaring ingevuld worden op www.cbr.nl om een examen aan te kunnen vragen. Ons advies is om dit ook zo snel mogelijk te regelen zodat vertraging van je opleiding wordt voorkomen.

AUTOMAAT RIJBEWIJS B PRAKTIJKOPLEIDING

Om een indicatie te verkrijgen van het aantal benodigde lessen begin je met een kennismakingsles. Deze les bestaat uit een intakegesprek, een praktijkles en een eindgesprek, waarna het lespakket vastgesteld wordt.

TUSSENTIJDSE TOETS (TTT) VOOR AUTOMAAT RIJBEWIJS B

Het is mogelijk om een Tussentijdse Toets (TTT) af te laten nemen door het CBR. Het voordeel is dat je vast kunt wennen aan het fenomeen examen én je een vrijstelling kunt behalen voor de bijzondere verrichtingen tijdens het examen. Zo ben je goed voorbereid op het halen van je automaat rijbewijs B.

OVERDAG LESSEN VOOR AUTOMAAT RIJBEWIJS B

Ons advies is om zoveel mogelijk overdag de lessen in te plannen. Het praktijkexamen wordt ook overdag afgenomen en het is dan aanzienlijk drukker in het verkeer dan in de avonden. Wij plannen onze lessen in blokken van 2 x 50 minuten zodat er voldoende tijd is om alle verkeerssituaties te oefenen.

2TODRIVE: STARTEN MET JE AUTORIJBEWIJS B HALEN VANAF 16,5 JAAR!

Met 2toDrive kun je als 17-jarige rijervaring opdoen onder begeleiding van een coach. Dankzij deze coach, die je zelf uitkiest, leer je alvast  om lastige situaties in het verkeer beter in te schatten.

Wat 2toDrive verder inhoudt:

  • Vanaf 16 jaar mag je je theorie-examen afleggen
  • Vanaf 16,5 jaar mag je praktijklessen volgen
  • Vanaf 17 jaar mag je het praktijkexamen afleggen
  • Tot je 18e mag je alvast begeleid autorijden, en vanaf je 18e zelfstandig!

Meer informatie over je autorijbewijs B halen vanaf 16,5 vind je op www.2todrive.nl

HEB JE EEN VRAAG WAARMEE WE JE KUNNEN HELPEN?

Contactgegevens

085 – 073 24 00
info@deweerd.net

Kayersdijk 141 C
7332 AP Apeldoorn

Hoofdstraat 185
8162 AH EPE

Hoekerweg 14
8042 PH Zwolle