Geschiedenis

GESCHIEDENIS

Op 1 januari 1962 is Rijschool De Weerd in Epe opgericht door Marinus De Weerd. In eerste instantie alleen als autorijschool, later is daar vrachtauto en motor bijgekomen. Na een aantal jaar is Rijschool Jansen uit Apeldoorn overgenomen en had De Weerd vestigingen in Apeldoorn en Epe. De zoons van Marinus kwamen ook in het bedrijf werken. In 1988 ging Johan de Weerd fulltime bij de rijschool werken en in 1989 volgde Alex de Weerd. Er werd ook een vestiging in Zwolle geopend. In 1996 is Marinus volledig uitgetreden. De bedrijven in Apeldoorn/Epe en in Zwolle werden juridisch gesplitst en vanaf dat moment was het bedrijf in Apeldoorn/Epe volledig in handen van Johan en was de vestiging in Zwolle eigendom van Alex. Door autonome groei en door overnames van 6 kleinere rijscholen in de loop der jaren, werden de bedrijven uitgebouwd tot een regionaal opererende allround verkeersschool met een werkgebied van boven Zwolle tot net boven Arnhem en van Nunspeet tot vlak voor Deventer, een gebied van in totaal 185 km2. In totaal werken er 34 medewerkers, 28 vanuit de vestiging Apeldoorn/Epe en 6 in de regio Zwolle.

APELDOORN/EPE

In augustus 2012 is Anton Nieboer toegetreden tot het bedrijf in Apeldoorn/Epe door een overname van 25% van de aandelen. 6 Jaar later, in augustus 2018, heeft Johan de Weerd de overige 75% van de aandelen verkocht aan Joris van Hintum en is hij volledig uitgetreden. Vanaf dat moment is de algemene leiding in handen van Joris van Hintum (directeur) en stuurt Anton Nieboer als operationeel manager de dagelijkse operatie aan.

ZWOLLE

Alex de Weerd is nog steeds eigenaar van de vestiging in Zwolle en de bedrijven in Apeldoorn/Epe en Zwolle hebben een intensieve samenwerking met elkaar. Er wordt gezamenlijk ingekocht op het gebied van brandstof, marketing en automatisering en op operationeel gebied worden instructeurs ingezet waar nodig en worden de transportopleidingen vanuit Apeldoorn gecoördineerd.

DE WEERD BEDRIJFSOPLEIDINGEN

In 2019 is het bedrijf in Apeldoorn/Epe gesplitst in Verkeersschool De Weerd en De Weerd Bedrijfsopleidingen. Verkeersschool De Weerd is nog steeds een traditionele rijschool voor particulieren voor alle rijopleidingen; bromfiets, motor, auto, auto met aanhangwagen, vrachtauto en bus. De Weerd Bedrijfsopleidingen is specialist in transport- en veiligheidsopleidingen en in nascholing Code 95. De diensten omvatten rijopleidingen voor vrachtauto, vrachtauto met aanhangwagen, bus, heftrucktrainingen, BHV-cursussen, VCA-opleidingen en alle gecertificeerde nascholingscursussen voor Code 95 (verplichte nascholing voor beroepschauffeurs).

OPDRACHTGEVERS

De Weerd werkt veel voor particulieren als het gaat om de traditionele rijopleidingen. Voor de beroepsopleidingen en nascholing zijn onze opdrachtgevers ook particulieren, maar voornamelijk transportbedrijven, uitzendbureaus voor beroepschauffeurs, Sector Instituut Transport & Logistiek, UWV, gemeentes, Veiligheidsregio Noord en Oost Gelderland (brandweer) en bedrijven die een eigen logistieke afdeling hebben zoals supermarktketens, standbouwers etc. Ook is er een samenwerking met ROC Aventus in Apeldoorn waarvoor De Weerd de praktijktrainingen verzorgt voor de opleiding transport & logistiek.

Meer informatie?

Wij helpen je graag! Bel of mail:

055 – 533 43 73
info@deweerd.net

De Weerd Transportopleidingen
Kayersdijk 141 C
7332 AP Apeldoorn

Onze andere vestigingen:

Epe
Hoofdstraat 185
8162 AH Epe

0578 – 61 30 46
epe@deweerd.net

Zwolle
Eerdelaan 6
8043 RR Zwolle

038 – 453 67 89
zwolle@deweerd.net

Laat een bericht achter of stel je vraag:

6 + 5 =

Wij werken o.a. voor onderstaande gewaardeerde opdrachtgevers: