Wil je graag je brommer rijbewijs halen? Dit kan bij rijschool de Weerd door middel van een totaal pakket. Gemakkelijk, Snel en geen verassingen achteraf. Maar voor je enthousiast met je brommer de weg op mag moet er eerst een brommer theorie rijbewijs behaald worden. Hoe je dit moet aanpakken en wat je allemaal kan verwachten hebben wij voor je in dit blogbericht gezet. Lees dus snel verder zodat je alles te weten komt over het brommer theorie certificaat en hoe jij deze kan behalen.

Brommer theorie certificaat

Zodra je 15,5 jaar oud bent mag je gaan starten met je theorie gedeelte van het brommer rijbewijs, oftewel je AM rijbewijs. Dit certificaat is verplicht voor de aanvang van de praktijkopleiding. Je moet dus voor de start van je praktijkgedeelte dit theorie certificaat op zak hebben. Tegenwoordig geven wij deze theorielessen niet meer klassikaal zoals dat vroeger gedaan werd. Zodra jij je bij rijschool de Weerd hebt aangemeld ontvang je een leerboek waarin alle stof die je weten moet te vinden is. Daarnaast krijg je ook een inlogcode waarmee je 15 uur online aan de slag kan gaan met deze stof. Hier vind je onder andere extra uitleg en proefexamens waarmee je thuis jezelf goed kan voorbereiden.

Wat je allemaal kan verwachten

Na je aanmelding krijg je vanuit de Weerd alle mogelijke informatie die je nodig hebt om op de juiste manier te kunnen starten. Zoals je al kon lezen worden de brommer theorie lessen niet klassikaal of individueel gegeven, maar ook wij snappen dat het in sommige gevallen toch best lastig is om al deze stof te onthouden. Heb je meer hulp nodig? Dan is dat uiteraard geen probleem. Wij staan altijd voor je klaar om korte vragen te beantwoorden. Heb je daarnaast meer ondersteuning nodig? In dat geval kan je een afspraak maken voor een persoonlijke begeleiding. Deze instructeur zal je volledig wegwijs maken in alle verkeersregels die je moet weten.

Als je de stof volledig beheerst kan het theorie examen aangevraagd worden. Dit examen wordt afgenomen bij het CBR.Op de dag van je theorie examen meld je je bij het CBR en zal je plaats mogen nemen in het examen lokaal waar jij je theorie examen mag gaan doen. Dan ga je starten en krijg je in totaal 50 vragen en 2 testvragen voor geschoteld. Om je theoriecertificaat te behalen moet je 44 of meer vragen juist beantwoorden. Zodra dat is gelukt ontvang je direct de uitslag en weet je of je het certificaat hebt behaald.

6 tips om je theorie brommer rijbewijs in één keer te halen

Wil je je slagingskans verhogen en in één keer je brommer theorie certificaat behalen? Lees dan onze 6 tips goed door en doe er je voordeel mee.

Tip 1: Zorg dat je de theorie volledig kent!

Het klinkt zo logisch, maar toch is dit het allerbelangrijkste onderdeel. Vaak weet je al veel van de verkeersregels, maar toch moet je ervoor zorgen dat je de theorie die gevraagd gaat worden goed bestudeerd hebt en vooral kent wanneer je start met het examen.

Tip 2: Maak een samenvatting

Nadat je de theorie goed hebt doorgenomen is het verstandig een samenvatting te maken in je eigen woorden. Op deze manier blijft de stof, die je zelf nogmaals opschrijft of intikt in de computer, goed in je hoofd zitten.

Tip 3: Neem ruim de tijd om je voor te bereiden.

Het is bewezen dat wanneer je verspreid over 5 dagen elke dag 1 uur leert je meer opneemt dan wanneer je op 1 dag vijf uur achter elkaar leert. Maak hier dus gebruik van en verspreid de lesstof over meerdere dagen.

Tip 4: Herhalen, herhalen, herhalen

Hoe vervelend het ook is toch blijkt dat herhaling het beste werkt om nieuwe informatie in je hersenen op te kunnen slaan. Vandaar dat je vaak in kinderboeken ziet dat er een bepaalde zin constant wordt herhaald. Ook met deze nieuwe informatie is het slim om het vaak te herhalen zodat het beter blijft hangen.

Tip 5: Doe meerdere proefexamens

Je krijgt in het online gedeelte van je theorie de mogelijkheid om meerdere proefexamens te doen. Wij raden dit dan ook sterk aan! Op deze manier raak je bekend met de vraagstelling die gebruikt wordt en zal je beter kunnen leren van de fouten die je hebt gemaakt.

Tip 6: Vertrouw op jezelf bij het examen

Wanneer je de juiste voorbereiding hebt gedaan en je bovenstaande tips in de praktijk hebt gebracht is het tijdens het examen een kwestie van vertrouwen in jezelf. Vaak klopt je eerste ingeving en daarom is het slim om die bij twijfel toch te volgen. 

Mocht je nog vragen hebben of wil je graag je theoriecertificaat en brommer rijbewijs halen neem dan gerust contact met ons op om te kijken naar de mogelijkheden. Wil je nog meer informatie over dit of andere interessante onderwerpen? Neem gerust een kijkje in onze kennisbank. Die staat bomvol met leuke blogberichten.