Cursussen Apeldoorn code 95 volgen? Tegenwoordig kunnen we het ons niet meer voorstellen dat vroeger zonder enige cursus op het gebied van veiligheid een chauffeur beroepsmatig de weg op mocht om goederen of diensten te leveren. In de afgelopen jaren is er veel veranderd op het gebied van veiligheid. Gelukkig zijn we ons tegenwoordig meer bewust van de gevaren die het met zich meebrengt. W kunnen het ons dan ook niet meer voorstellen dat we onder enige cursus de weg op mogen. Gelukkig is er dan ook een groot scala aan cursussen in Apeldoorn te volgen. Hier in dit blogbericht vertellen we je alles over de verschillende cursussen die wij aanbieden in Apeldoorn.

Verschillende soorten cursussen

Zoals hierboven al benoemd zijn er vele verschillende cursussen die je kan volgen op het gebied van transport en logistiek. Een van de meest bekende van dit moment is wel de Code 95. Deze code heb je nodig als je beroepsmatig een voertuig gaat besturen. Of dit nu een taxi is of een grote vrachtwagen met aanhanger, je moet altijd in het bezit zijn van je Code 95. Daarnaast zijn er meerdere andere cursussen in Apeldoorn te volgen die ervoor zorgen dat jij met de juiste papieren de weg op gaat. Denk bijvoorbeeld aan je heftruck certificaat, of de BHV. Een groot aantal certificaten zal je nodig gaan hebben als je in de transport wereld wil werken, maar ook als je al werkzaam bent in deze sector moet je deze certificaten verlengen door de cursus opnieuw te volgen. Elk certificaat of cursus heeft een bepaalde duur dat hij geldig is. Hieronder zullen we even alle cursussen die we aanbieden even kort voor je toelichten.

Welke cursussen zijn er?

Wij bieden een groot scala aan cursussen aan bij ons in Apeldoorn. Hieronder hebben wij de meest voorkomende toegelicht voor je

Code 95

Dit is zo’n beetje de belangrijkste cursus van alle cursussen die wij geven. Beter gezegd zonder je code 95 mag je helemaal niet beroepsmatig een voertuig besturen. Nadat je deze cursus succesvol hebt afgerond wordt de code 95 op je rijbewijs bijgeschreven en dan is hij 5 jaar geldig. Je moet dan in die vijf jaar een bepaald aantal cursussen volgen die je elk een paar punten geven. Aan het eind van de 5 jaar moet je 35 aantal punten hebben behaald om de code te mogen verlengen.

ADR certificaat basis

De ADR cursus is bedoeld voor chauffeurs die beroepsmatig gevaarlijke stoffen vervoeren. Hierin leer je alle veiligheids aspecten waar je rekening mee moet houden bij de verschillende gevaarlijke stoffen. Je kan je hierin ook nog specificeren per stof wat vervoerd wordt. Net als bij de Code 95 moet deze cursus ook na 5 jaar verlengd worden

Basisveiligheid VCA

Deze cursus is tegenwoordig noodzakelijk voor iedereen die in de transport of logistiek werkt. Je leert hierbij de basiskennis ten aanzien van de veiligheid. Zo krijg je instructie en voorlichting in de risico’s die de werkzaamheden met zich meebrengen. Deze cursus is voor medewerkers die in de laad- en los werkzaamheden verrichten, maar ook kraanmachinisten, kiepautochauffeurs of aannemers en schilders. 

BHV

Dit is misschien wel de bekendste van alle cursussen die wij geven in Apeldoorn. De Bedrijf Hulp Verlening cursus. Hierin leer je alles wat je moet weten om eerste hulp te kunnen bieden aan mensen die; of dat nu op de werkvloer of daarbuiten is; gewond zijn geraakt of hulp nodig hebben. Een cursus die heel veel gevolgd wordt en waar je ook in je dagelijks leven heel veel aanhebt. 

Heftruck certificaat

Je heftruck certificaat heb je nodig als je met interne transport middelen werkt. Dat kan zijn in een warehouse of werkplaats. De heftruck is een onmisbaar iets binnen de transport wereld. Want zonder heftruck kan de vrachtwagen niet geladen worden en zal de consument niet gebruik kunnen maken van de bijvoorbeeld bestelde goederen. Met deze cursus behaal je ook een aantal punten voor je Code 95.

Reachtruck certificaat

De reachtruck is ongeveer gelijk aan de heftruck, maar hij steekt net even wat anders in elkaar. Vandaar dat hier een apart certificaat voor te behalen is. De manier van besturen is namelijk volledig anders dan bij een heftruck. In deze cursus leer je dus ook hoe je met een reachtruck veilig kan werken. Net als bij het heftruck certificaat behaal je hiermee ook punten voor je Code 95.

Nieuwe rijden

Deze cursus is er nog niet zo lang, maar heeft al zeker bewezen een belangrijk iets te zijn. De rijstijl van de chauffeur heeft namelijk een heel groot aandeel in het brandstofverbruik van een vrachtwagen of auto. Met het nieuwe rijden leer je dus ook als chauffeur hoe je zuinig en brandstof besparend kan rijden. En zodra je brandstof besparend rijdt kan je dus meer kilometers rijden met dezelfde tank benzine. Kortom meet winst en beter voor het milieu.

Uiteraard hebben wij meer cursussen die wij aanbieden in Apeldoorn. Ben je benieuwd naar de kosten of wil je gewoon wat meer informatie over de verschillende cursussen? Neem dan gerust eens een kijkje op onze website daar vind je alle extra informatie die je nodig hebt. En in onze kennisbank staan een aantal van deze cursussen ook nog eens verder uitgelicht beschreven. Neem daar dus zeker een kijkje!