Wat zijn de kosten Het Nieuwe Rijden met code 95 

Kosten Het Nieuwe Rijden met code 95. Tegenwoordig horen we er steeds meer over Het Nieuwe Rijden. Kort gezegd is dit een nieuwe manier van een vrachtwagen besturen. Het is vooral gericht op brandstofbesparing. In deze tijd geen overbodige luxe natuurlijk.  Wat houd dit nu precies in en wat zitten er voor voordelen aan als bedrijf? Deze vragen hebben wij uitgebreid voor je uitgezocht en duidelijk beschreven in dit blogbericht. Kortom zit jij als bedrijf of als persoon te denken aan een cursus Het Nieuwe Rijden? Lees dit bericht aandachtig zodat je een goed keus kan maken.

Wat houdt Het Nieuwe Rijden (HNR) precies is?

In 2013 hebben verschillende organisaties, waaronder de overheid, natuur- en milieuorganisaties en werkgevers, zich verbonden aan een energieakkoord. Genaamd SER energieakkoord voor duurzame groei. Uitgangspunt van dat energieakkoord is dat er schonere technologie, een klimaatakkoord en duurzame energievoorzieningen komen voor Nederland. Het Nieuwe Rijden is hier een onderdeel van geworden. Het is ontwikkeld om een forse reductie van de CO2-uitstoot door het wegverkeer te kunnen realiseren. In het kort ga je dus op een nieuwe manier leren rijden met de vrachtwagen zodat er brandstof bespaard wordt en de CO2-uitstoot aanzienlijk verlaagd kan worden.

Onze snelwegen zitten op vele momenten best vol met vrachtwagenchauffeurs die ons land voorzien van goederen of de economie helpen door de export producten te vervoeren. Dat betekend dat er natuurlijk behoorlijk wat CO2-uitstoot is. Dit is de laatste jaren flink in het nieuws. Om dit te kunnen verlagen zijn er dus in 2013 al bepaalde afspraken gemaakt met bedrijven en instanties. Onder andere is daar dus Het Nieuwe Rijden ontstaan. Dit is een cursus die je doorloopt om anders te leren rijden zodat jij als vrachtwagenchauffeur het brandstofverbruik kan verlagen en zo dus ook de CO2-uitstoot verminderd.

Wat houdt de cursus precies in?

In deze cursus leren vrachtwagen chauffeurs een getrainde rijstijl aan die veel invloed gaat hebben op het brandstofverbruik. Dankzij de rijstijl die je tijdens deze cursus aangeleerd krijgt kan je wel 10 – 15% brandstof besparen. Als transport bedrijf is dit natuurlijk behoorlijk aantrekkelijk. Chauffeurs leren bij ons bepaalde rijtechnieken te gebruiken om zo energiezuinig en milieubesparend te rijden. Op deze manier wordt de kostprijs per kilometer een stukje lager. Ook leer je om meer anticiperend te rijden.

Om aan deze cursus deel te mogen nemen moet je in het bezit zijn van een geldig C of CE rijbewijs. Het maakt niet uit of je al een ervaren chauffeur bent of pas net je vrachtwagen rijbewijs behaald hebt. Deze cursus wordt in 2 dagdelen gegeven. Aan het eind van de cursus is er geen examen wat afgelegd moet worden, maar je mag wel 7 punten bij je Code 95 bij laten schrijven. Deze cursus kan worden uitgevoerd in een voertuig van onze rijschool, maar het is ook mogelijk dit met een eigen voertuig te doen. Wel is het dan van belang dat er in dat voertuig 3 goedgekeurde zitplekken zitten en er een boordcomputer aanwezig is.

Hier nog even een duidelijk overzicht van wat er allemaal behandeld wordt bij deze cursus.

  1. Principe van specifiek brandstofverbruik
  2. Brandstof besparende rijstijl aanleren
  3. Voertuig en chauffeur
  4. Invloeden van weer, weg en verkeer op brandstofverbruik
  5. Techniek en uitvoering van het voertuig
  6. Invloed van de chauffeur op het brandstofverbruik
  7. Anticiperend rijgedrag

Wat zijn de Kosten voor Het Nieuwe Rijden met code 95?

Voor veel bedrijven zal deze cursus op de lange termijn veel geld kunnen besparen. Het is daarom ook echt de moeite waard hier als bedrijf eens goed over na te denken. Stel je voor: Alle werknemers besparen 10 – 15% aan brandstof per jaar. Dat bedrag wat bespaard wordt zal al snel oplopen! Dus als je nu een groot bedrijf hebt en er over na zit te denken deze cursus voor je medewerkers te gaan doen is de investering die je moet maken het op lange termijn zeker waard! De kosten voor deze cursus bedragen € 225,- per persoon. Hoe groter het bedrijf hoe groter de kostenpost daar zijn wij ons zeker van bewust, maar uiteindelijk zal dit terug verdiend worden in de besparing die de chauffeurs voor elkaar gaan krijgen. Zeker de moeite waard dus!

Ben je nu als chauffeur of als bedrijf zijnde geïnteresseerd geraakt na het lezen van dit blogbericht? Neem gerust eens een kijkje op onze website of neem eens contact met ons op om te kijken wat we precies voor je kunnen betekenen.