Vrachtwagenrijbewijs met spoed 

Vrachtwagenrijbewijs met spoed halen? Voor sommige mensen is het een verschrikking om lange dagen op de weg te zijn, maar anderen vinden het juist heerlijk om dagenlang op de weg te zitten in een auto of een vrachtwagen. Maar wat nu als je zo snel mogelijk je vrachtwagenrijbewijs wil halen? Dan wordt dit al snel een spoedtraject. Wat moet je dan precies allemaal doen? Hoe lang ga je er ongeveer in zijn geheel over doen? En hoe regel je een vrachtwagenrijbewijs met spoed  allemaal? Dit hebben wij voor je uitgezocht en in dit blogbericht zullen we je er alles over vertellen.  

Laten we bij het begin beginnen voor een vrachtwagenrijbewijs met spoed 

Om in een vrachtwagen te mogen rijden moet je natuurlijk in het bezit zijn van je C rijbewijs. Met dit rijbewijs mag je een vrachtwagen vanaf 3500 kg. besturen. Zodra je dit beroepsmatig gaat doen (wat bijna altijd het geval is) moet je ook in het bezit zijn van je code 95. Daar kan je van alles over lezen in een ander blogbericht van ons. Maar voor nu even terug naar dat C rijbewijs. Je behaalt dit rijbewijs normaal gesproken door een bepaald aantal uren praktijkles te volgen en niet te vergeten ook door je theorie les te volgen en te behalen. Je moet wel een gezondheidsverklaring hebben. Deze moet vroegtijdig aangevraagd worden want de wachttijden lopen hier flink op. Zodra je bezig gaat met het halen van je C rijbewijs start je eigenlijk met het inplannen van praktijklessen. Dit gebeurt normaal gesproken in blokken van 3x 50 minuten. Aan de hand van een zogenaamde intest wordt door ons gekeken hoeveel praktijk lessen je ongeveer nodig gaat hebben. In de regel start je op dat moment ook direct met het volgen van de theorielessen zodat je daar uiteindelijk voordat je examen gaat doen ook je theorie behaald hebt. 

Maar ja in dit blogbericht gaan we het natuurlijk niet hebben over hoe het normaal gesproken in zijn werk gaat, maar hier gaan we ons specificeren in het vrachtwagenrijbewijs met spoed halen. Daar zullen we dan nu ook daar wat verder op in gaan. 

Spoedtraject C rijbewijs 

Wil je nu zo snel mogelijk je C rijbewijs halen dan zal je een soort spoed traject in moeten gaanDit is iets wat wij normaal gesproken niet aanbieden, maar natuurlijk kunnen we van alles regelen. Het is echter wel zo dat we nu eenmaal te maken hebben met verschillende wachttijden van instanties die het traject wat kunnen vertragenZoals je al kon lezen moet je in het bezit zijn van een gezondheidsverklaringDeze moet je aanvragen bij het CBR. Helaas is de wachttijd hiervoor al behoorlijk lang. Kortom het is zaak dat je dit zo snel mogelijk doet. Wacht je hier te lang mee dan zal dit je gehele proces overhoop gooien. 

Zodra dit aangevraagd is moet er flink gepland worden. Je theorielessen, maar beter nog je praktijk lessenZoals je al hebt kunnen lezen geven wij de lessen in bokken van 3x 50 minutenDit is omdat we een zo lang mogelijke tijd op de weg willen zijn waarbij we zo veel mogelijk verkeerssituaties tegen gaan komen. Om dit traject te kunnen versnellen moeten we zo snel mogelijk zo veel mogelijk uren vastzetten om te lessen. Hierbij is het van belang dat de “student” zoveel mogelijk tijd vrij heeftAlleen op die manier kunnen we namelijk alle agenda’s op elkaar afstemmen. En dan gaan we zo veel mogelijk tijd doorbrengen in het verkeer samen. 

Zodra je met spoed je C rijbewijs wilt halen moeten we vrijwel direct in het begin al je examen aan gaan vragenDit is omdat het CBR best wel lange wachttijden heeftNatuurlijk brengt dit wel wat gevaren met zich mee want als je in de afgesproken tijd een aantal lessen mist is het al vrijwel niet mogelijk om het examen af te leggenKortom het valt of staat met de aanwezigheid en inzetbaarheid van de “student”. 

 Tot slot 5 tips 

  1. Gezondheidsverklaring

Vraag zodra je wil gaan starten direct je gezondheidsverklaring aan bij het CBR. Dit kan online, maar ook hier is een wachtrij voor je kan inloggen. Ja je leest het goed. Er is een wachtrij voor het inloggen op mijn CBR. Je komt in de rij te staan en zodra je aan de beurt bent heb je 2 minuten de tijd om in te loggenKortom je moet hier flink opletten want voor je het weet ben je even druk met wat anders, is je beurt alweer voorbij en mag je weer achteraan aansluiten voor een nieuwe poging. 

  1. Plan deintest

Om goed te kunnen bepalen hoeveel praktijk lessen je nodig gaat hebben moeten we weten welke vaardigheden je op dat moment bezit en vooral waar we nog aan moeten werkenZodra de intest gedaan is weten we hoeveel lessen we kunnen inplannen. 

  1. Examenaanvraag

Na de intest hebben we dus bepaald hoeveel lessen je ongeveer nodig gaat hebben en dan weten we ook ongeveer wanneer je je examen af kan leggenZodra dit duidelijk is moet meteen het examen aangevraagd worden om vertraging te voorkomen. 

  1. Houdtje agenda vrij 

Zodra je graag je C rijbewijs met spoed wil behalen moet je er voor zorgen dat je agenda eigenlijk helemaal vrij is! Alleen op die manier kunnen we veel rijlessen inplannen en beter nog jouw agenda en die van ons op elkaar afstemmen. Want niet alleen jij moet tijd vrij hebben, maar onze instructeurs natuurlijk ook. 

  1. Theorielessen en theorie examen  

Om alles zo snel mogelijk te kunnen halen moet er wel al vroeg begonnen worden met het volgen van de theorie lessen 

Hopelijk heb je wat gehad aan dit blogberichtZoals je leest kunnen we samen van alles voor elkaar krijgen om ervoor te zorgen dat jij met spoed je vrachtwagenrijbewijs gaat behalen. Ben je nu geïnteresseerd in meer van dit soort leuke blogberichten? Neem dan gerust eens een kijkje in onze kennisbank. Hier vind je nog meer interessante berichten.