Hulp bij rijangst

Hulp bij rijangst? Voor velen van ons is het behalen van je rijbewijs een klusje die je gewoon even moet klaren, maar voor iemand met rijangst is dit natuurlijk een heel ander verhaal. Het besturen van een auto in het drukke verkeer van tegenwoordig is natuurlijk voor sommige niet vanzelfsprekend. Zo draait de één zijn hand er niet voor om terwijl de ander peentjes zweet bij het idee alleen al. Maar ja hoe ga je hier nou mee om? En beter nog hoe ga je toch je rijbewijs halen als je last van rijangst hebt? Gelukkig hebben wij hier vaker mee te maken en weten we onderhand ook goed hoe wij hierin kunnen helpen. Kortom ervaar jij rijangst lees dan gerust verder wat wij voor jou kunnen betekenen.

Wat is rijangst?

Iedereen die de juiste leeftijd bereikt mag gaan starten met de rijlessen en het theorie gedeelte van het B rijbewijs. Maar ja niet voor iedereen is dit zo vanzelfsprekend en gemakkelijk. Iemand die rijangst heeft vind het maken van een afspraak voor het starten met rijlessen al een hele uitdaging. Gelukkig bezeten wij over contact met een rijangst coach die ons en vooral onze cursisten goed kan helpen bij het overwinnen van rijangst. Want laten we voorop stellen het is zeker een echte angst die je kan hebben voor het besturen van een auto. De cijfers liegen er niet om want 1 miljoen van de 8 miljoen autobestuurders ervaren overmatige angst bij het (auto)rijden. Rijangst is een niet functionele angst. Wat betekend dat de angst niet reëel is en vergeleken kan worden met een uit de hand gelopen emotie die je daadwerkelijk flink belemmerd in het besturen van een voertuig. Het is ook niet zo dat alleen beginnende bestuurders hier last van hebben. Zelfs in het bedrijfsleven met beroepschauffeurs komt het regelmatig voor dat iemand last heeft van rijangst.

Hoe kan je de rijangst overwinnen?

Om je rijangst te kunnen overwinnen is vooral goede begeleiding nodig. Iemand die je hulp bij rijangst geeft, iemand die bekend is met rijangst en vooral het overwinnen daarvan. Omdat wij de expertise hier niet volledig in hebben zijn we gaan kijken naar een passende oplossing. Gelukkig hebben we snel een goede rijangst coach gevonden die onze cursisten hierin kan helpen. Deze coach heeft als doel vooral jou te leren hoe je de spanning tijdens het autorijden zo laag mogelijk kan houden. Je krijgt hierin praktische tips en, net zoals bij het behalen van je rijbewijs, moet je gewoon veel meters maken. Vooral het besef dat rijangst echt iets is waar je last van kan hebben is al de eerste stap. En wetende dat jij er niet alleen voor staat, maar er iemand is die veel kennis hierover heeft die je kan helpen is al fijn. Ook wij als rijschool zullen deze klachten altijd serieus nemen en er alles aan doen om je te helpen deze rijangst te overwinnen.

Zodra je wil starten met het volgen van rijlessen kan je aangeven dat je last hebt van rijangst. Dan kunnen wij hier meteen op in springen en weten we wie jou vast rijinstructeur gaat worden. Je wordt dan dus gekoppeld aan onze rijangst coach die jou het gehele proces gaat begeleiden. Tijdens elke rijles zal hij in het juiste tempo jouw helpen je rijangst te overwinnen. Natuurlijk wordt er eerst gekeken waar jouw angst vooral ligt. Is dit rijangst op de snelweg? of gewoon in het algemeen? Hij past zijn manier van coachen aan op jouw angst en vooral op de wijze dit te overwinnen.

Rijangst op de snelweg

De snelweg is voor velen die starten en bezig zijn met rijlessen een bepaalde mijlpaal. Zodra je begint wil je eigenlijk zo snel mogelijk op de snelweg kunnen rijden. Lekker veel snelheid maken en je kunsten tonen aan de rijinstructeur. Maar voor iemand met rijangst is de snelweg natuurlijk een ware hel. Al die auto’s die zo snel rijden, meerdere banen waarover iedereen zich verplaatst en natuurlijk de afslagen die je uiteraard niet wil missen. Genoeg mensen hebben geen angst om achter het stuur te gaan zitten en in de stad te rijden, maar zodra ze op de snelweg moeten is het paniek in de tent. Gelukkig is ook dit te verhelpen en kan onze rijangst coach je hier perfect in helpen! Hij zal daarom in jou tempo het vertrouwen in je rijkunsten laten groeien waardoor er op een gegeven moment de angst op de snelweg te rijden kleiner zal gaan worden. Kortom er is altijd wel een oplossing voor je angst om te rijden.

Zoals je leest ben je bij ons aan het juiste adres als het gaat om rijangst. Wij bieden hulp bij rijangst en hebben de perfecte middelen in huis om jou te helpen deze angst te overwinnen en uiteindelijk je rijbewijs gewoonweg te halen. Want hoe gaaf is dat als jij ondanks je rijangst je rijbewijs behaald! Een prestatie die beloond wordt met een papiertje en beter nog het kunnen genieten van autorijden. Benieuwd naar nog meer interessante blogberichten? Neem een kijkje op onze kennisbank.