Bromfietsrijbewijs in 1 dag

Bromfietsrijbewijs in 1 dag. Waar we vroeger nog zonder een rijbewijs, maar wel met een bromfietscertificaat op zak mochten toeren door de stad is daar nu toch echt een bromfietsrijbewijs voor nodig. Het AM rijbewijs is vanaf 1 oktober 2006 ingevoerd en sinds die datum moet iedereen, die nog niet in het bezit is van zijn autorijbewijs en wel op een brommer of scooter wil rijden, het AM rijbewijs halen. Zoals elk ander rijbewijs doe je dit door rijlessen te volgen en een theorie- en praktijkexamen af te leggen. Hoe dat nu precies in zijn werk gaat en wat je allemaal moet weten om het bromfietsrijbewijs in één dag te kunnen halen lees je in dit blogbericht.

Bromfietsrijbewijs

Zoals je al kon lezen is het bromfiets rijbewijs vanaf 1 oktober 2006 verplicht bij het besturen van een brommer of scooter. Dit AM rijbewijs is alleen nodig als je nog niet in het bezit bent van een B rijbewijs. Zodra je het B rijbewijs behaald hebt staat de AM er automatisch bij genoteerd. Maar iedereen die nog geen auto rijbewijs heeft zal dus door middel van praktijk- en theorielessen het bromfietsrijbewijs moeten halen. Dit gebeurd net als alle andere rijbewijzen via een rijschool en het uiteindelijke rijbewijs wordt behaald bij het CBR.

Je mag al vanaf de leeftijd van 15,5 jaar oud starten met het theoriegedeelte van je bromfietsrijbewijs. Je leert dan alles wat je moet weten over de verkeersveiligheid en het deel nemen aan het openbare verkeer op je brommer of scooter. Nu is het ook nog eens heel slim om op die leeftijd al direct te starten. Het is namelijk zo dat het volgen van praktijklessen mag toegestaan is als je in het bezit bent van je bromfiets theorie certificaat. Zodra je je opgeeft voor het theoriegedeelte bij onze rijschool ontvang je een leerboek waar alles in staat wat jij moet weten voor het theorie examen.

Daarnaast krijg je ook een inlogcode die je 15 uur theorie, proefexamens en uitleg biedt op het internet. Hiermee heb je alle benodigdheden in huis om goed aan de slag te kunnen met het behalen van je theorie certificaat voor je bromfiets rijbewijs. Zodra je je theorie gedeelte hebt afgerond kunnen de praktijklessen gaan starten. Hier leer je samen met een instructeur wat de regels zijn als je op de openbare weg gaat rijden met je bromfiets of scooter.

Bromfietsrijbewijs in één dag

Bij het behalen van je bromfiets (AM rijbewijs) is het mogelijk alles in één dag te kunnen doen. Natuurlijk kost het oefenen en leren voor je theorie examen meer tijd dus het is verstandig dit al voorafgaand te hebben gedaan. Maar we kunnen er wel voor zorgen dat je het theorie examen, je praktijklessen en het praktijk examen op één en dezelfde dag kan plannen. Je moet dus wel als eerste dan je theorie examen halen want zonder dat certificaat mag je niet starten met de praktijk lessen.

Dus als je alle stof hebt geleerd, een aantal proefexamens hebt gedaan en je klaar bent voor je theorie examen kunnen we deze op de ochtend inplannen bij het CBR. Zodra je dit succesvol hebt afgerond starten we direct daarna met de praktijklessen en plannen we aan het eind van de dag je praktijkexamen in. Op deze manier heb je dus alles in één dag behaald.

Tijdens je praktijklessen ga je op nee brommer op pad. Dit doe je samen met de lesinstructeur en nog één andere kandidaat. Zo leer je snel en efficiënt alle regels die je moet toepassen op je praktijk examen. Doordat wij ervoor kiezen maar met twee leerlingen tegelijkertijd de weg op te gaan kunnen we ook garanderen dat je genoeg aandacht en informatie krijgt om je praktijk examen met een voldoende te kunnen afronden. Super ideaal natuurlijk om dit op één dag te kunnen regelen. Zo ben je er zelf snel klaar voor om op je eigen bromfiets of scooter de weg op te mogen gaan. Hier nog even een aantal voordelen voor je op een rijtje:

5 Voordelen van je bromfietsrijbewijs halen in één dag

  1. Alle informatie vers in je geheugen bij je praktijk examen.
  2. Snel en gemakkelijk zonder veel vrije dagen je bromfiets rijbewijs halen.
  3. Duidelijke praktijk uitleg omdat er maar twee leerlingen tegelijk les krijgen.
  4. 15 uur theoriemateriaal om te kunnen leren op je eigen tempo en in je eigen tijd.
  5. 4 praktijklessen van 50 minuten ingepland op één dag.

Zoals je leest is het zeker de moeite waard om eens te kijken of jij ook je bromfietsrijbewijs in één dag wil halen. Als je alle voordelen op een rijtje zet kan het net dat duwtje in je rug zijn om er mee te starten. Natuurlijk zijn er meerdere wegen naar Rome dus als je liever wel op verschillende dagen je theorie- en praktijkexamen wil afleggen is dat geen enkel probleem. Kijk eens op onze website want daar vind je alle informatie die je nodig hebt om de juiste beslissing te maken. En als je meer kennis wil hebben over de verschillende soorten rijbewijzen en alles wat daarbij komt kijken wijzen wij je graag op onze kennisbank. Deze staat vol met leuke en interessante blogberichten van verschillende onderwerpen.