Rijlessen volgen tijdens corona

Rijlessen volgen tijdens corona? Al bijna een jaar is ons land in de greep van Corona. Dit heeft natuurlijk effect op iedereen gehad en nog steeds! Hoe zit het nu als je net begonnen bent met je rijlessen volgen? Of als je bijna aan het eind was en je al bijna rijexamen mocht doen? Alles kwam natuurlijk stil te staan en dus ook de rijlessen. We zitten dicht naast elkaar in de auto waardoor we de 1,5 meter niet konden waarborgen. Gelukkig konden we, ondanks dat we nog steeds niet helemaal terug bij het oude normaal zijn, onze rijlessen weer een klein beetje oppakken. Maar nu in de tweede Lock down staat alles weer even stil. Nou dat is niet helemaal waar, want wij hebben zeker niet stil gezeten. We hebben deze periode aangegrepen om een concept wat al op de plank lag nu verder te ontwikkelen. Het geven van virtuele rijlessen. Of zoals wij het noemen DRI-VR. Hoe dit in zijn werk gaat zullen we je haarfijn uitleggen in dit blogbericht.

Virtual Reality

Zoals we al beschreven is het op dit moment niet mogelijk om samen in de lesauto te gaan zitten en een rijles te volgen of geven. Dus dat heeft ons aan het denken gezet. We hadden al een tijdje een concept in ons hoofd die gedeeltelijk was uitgewerkt, maar weer even op de achtergrond belande. Het virtuele reality is de laatste jaren flink in opmars geraakt. De technieken zijn steeds beter toe te passen op de dagelijkse dingen. Waar het voorheen alleen nog gebruikt werd in de game wereld wordt het nu steeds vaker in ons dagelijks leven toegepast. Toen we de eerste Lock down in gingen zijn we direct verder gaan borduren op dat concept. Want hoe gaaf is het om naast de reguliere rijlessen ook virtuele situaties te kunnen aanbieden. Situaties die in het dagelijks niet vaak voorkomen. Gelukkig maar natuurlijk, maar ja als het dan wel een keer voorkomt ben je niet voorbereid. Vandaar dat we bezig zijn gegaan met een virtueel rijles programma om bepaalde niet veel voorkomende situaties te kunnen nabootsen. Hier kan de student dan op reageren en anticiperen. Hier leer je dus naast het gewoon lessen hoe je in bijzondere situaties moet handelen.

Laten we voorop stellen dat deze virtuele lessen een aanvulling zijn op het normale lesprogramma. We zeggen absoluut niet dat dit het reguliere lessen en rondrijden in de lesauto met je instructeur vervangt. Het is een aanvullende dienst die ervoor gaat zorgen dat je nog beter voorbereid uiteindelijk de openbare weg op gaat.

Hoe gaat het in zijn werk?

Zoals we al zeiden is dit een aanvulling op het reguliere lesprogramma. Kortom we gaan niemand die nog niet eerder in een echte auto les heeft gekregen met een VR bril op deze lessen laten volgen. Vandaar dat iedereen die al een aantal lessen bij ons heeft gevolgd dit als extra dienst kan kiezen. Nadat je een paar gewone lessen hebt gevolgd en wij vinden dat je alles voldoende onder de knie hebt krijg je toegang tot het virtuele lespakket. Je ontvangt van ons een unieke code waarmee je de VR bril kan bestellen. Zodra je deze bril thuis hebt ontvangen kan je gaan starten met het virtueel les volgen thuis. Dit kan je op elk moment van de dag doen. Je zit dus niet vast aan bepaalde lestijden. Natuurlijk kan dit ook juist weer een valkuil zijn omdat er geen instructeur op je staat te wachten buiten. Wij adviseren dan ook dat je voor jezelf een bepaalde tijd afspreekt en dan ook echt gaat oefenen. Uiteindelijk heb je jezelf ermee en zal je als je dit goed en vaak genoeg doet je rijbewijs sneller behalen. Dus je doet het echt voor jezelf!

Met deze VR-bril kan je thuis situaties oefenen die zich in de lesauto minder vaak voordoen Op deze manier krijg je meer en beter inzicht in gevaarherkenning en verschillende verkeerssituaties. En laten we wel wezen het is natuurlijk ook gewoon heel gaaf om in je eigen huis rijlessen te kunnen volgen.

Hygiëne

In deze tijd zijn we allemaal enorm bewust van de hygiëne factor van bepaalde dingen. Kortom je wil niet zomaar een VR-bril opzetten die zojuist, zonder schoongemaakt te zijn, door een ander gebruikt is. Natuurlijk hebben wij ook deze hygiëne hoog in het vaandel staan en daarom doen wij er alles aan om deze dienst zo hygiënisch mogelijk aan te bieden. Hoe doen we dit dan? Nou zodra er een VR-bril terug komt na een huurperiode van iemand zal deze geheel en zorgvuldig worden schoongemaakt. Hij wordt volledig gedesinfecteerd en voorzien van een nieuw of een op hete temperatuur gewassen binnenkant. Kortom de brillen zijn helemaal corona proof schoongemaakt. En je hoeft je geen zorgen te maken dat je iets kan oplopen als je een VR-bril huurt voor een bepaalde tijd.

Tarieven

Omdat we deze dienst in een sneltreinvaart nu klaar hebben gemaakt voor deze corona tijd zijn de reguliere tarieven nog niet exact bekend. Maar in verband met de corona maatregelen stellen wij deze DRI-VR bril tijdelijk beschikbaar tegen een gereduceerd tarief. Tegen inlevering van 1 rijles en een bijbetaling van € 19,95 krijg je drie weken lang de beschikking over deze VR-bril. Daarmee kan je drie weken lang oefenen zo vaak als je maar wil. Zodra de bijzondere maatregelen van de corona voorbij zijn zal het tegen het reguliere tarief aangeboden worden.

Hoe meld ik me aan?

Allereerst vinden we het natuurlijk fantastisch dat je geïnteresseerd bent in dit nieuwe manier van rijles volgen. Nu zijn er een aantal stappen die je moet doorlopen om te kunnen starten met de DRI-VR bril.

  1. Meld je aan via de mail (apeldoorn@deweerd.net) of telefonisch via 055 – 533 43 73
  2. Zodra je aanmelding is geverifieerd krijg je een mail met de unieke aanmeld code toegestuurd.
  3. Ga naar dri-vr.nl en voer daar de code in.
  4. De VR-bril word je samen met een handleiding toegestuurd. Je kan hem dan drie weken gebruiken.
  5. Drie weken na ontvangst stuur je hem in de oorspronkelijke doos weer retour.
  6. Laat ons weten wat jou ervaring is. Wij zijn reuze benieuwd

We hopen dat we met deze nieuwe techniek iedereen in deze lastige tijd wat extra kunnen helpen. Om zodra we weer volledig mogen starten met de reguliere rijlessen met voldoende kennis te kunnen beginnen. Ben je nu benieuwd naar nog meer leuke berichten die wij hebben geschreven? Neem dan een kijkje in onze kennisbank. Die staat vol met leuke en interessante blogberichten.