Bromfietsrijbewijs kopen

Bromfietsrijbewijs kopen? daar heb je toch alleen een bromfietscertificaat voor nodig? Helaas is dit al geruime tijd niet meer waar. De wet is veranderd waardoor je nu in het bezit moet zijn van een bromfiets rijbewijs oftewel een AM rijbewijs. Natuurlijk zijn er uitzonderingen voor mensen die geen theorie of praktijkexamen hiervoor te hoeven doen. Die hebben het rijbewijs al op hun huidige rijbewijs bijgeschreven gekregen. Wij hebben alles uitgezocht en zullen je hier meer over vertellen in het onderstaande blogbericht.

AM rijbewijs

Vanaf 1 oktober 2006 is het bromfietscertificaat omgezet naar een bromfiets rijbewijs oftewel het AM rijbewijs. Voor die datum was het behalen van een bromfietscertificaat voldoende, maar zoals alles is ook dit met zijn tijd mee gegaan. Het is vele malen drukker geworden op straat en mede daarom is er gekozen voor een rijbewijs die nodig is om veilig en verzekerd met een bromfiets op pad te gaan. Je hebt dit bromfietsrijbewijs nodig om op een scooter, bromfiets, speed-pedelec, brommobiel of snorfiets te mogen rijden. In principe is de procedure van het halen van dit AM rijbewijs ongeveer gelijk aan die van de andere rijbewijzen. Je volgt theorielessen, doet een theorie examen, volgt praktijklessen en uiteindelijk leg je een praktijkexamen af. Natuurlijk is dit hele proces niet zo langdurig als dat bijvoorbeeld bij een autorijbewijs is, maar hij is niet minder belangrijk om te hebben. Indien je op een bromfiets rijd en daar geen geldig rijbewijs voor hebt ben je gewoonweg niet verzekerd en riskeer je hoge boetes en kosten.

Je mag starten met je theorielessen als je 15,5 jaar oud bent. Zodra je 16 jaar bent mag je ook starten met de praktijklessen. Als je daarmee start moet je al wel in het bezit zijn van je theoriecertificaat. Gemiddeld volg je dan 4 á 6 praktijklessen waarin je alles leert wat je moet weten. En als je voldoende kennis en vaardigheden in huis hebt mag je praktijkexamen doen. Zodra je dit voldoende hebt afgerond mag je het AM rijbewijs aanvragen.

Bromfiets rijbewijs automatisch bijgeschreven

Natuurlijk zijn er ook genoeg volwassenen die graag een bromfiets willen rijden. Bijvoorbeeld om vanaf nu de files achter je te laten en gewoon lekker op de brommer naar het werk te gaan. Maar hoe zit het dan met dat bromfietsrijbewijs? Nou als je in het bezit bent van je gewone autorijbewijs B of een motorrijbewijs A dan hoef je geen theorie en praktijk examen af te leggen. Je hebt dan tijdens het behalen van dat rijbewijs al genoeg kennis opgedaan om veilig op een brommer te mogen rijden. In dit geval is het bromfiets rijbewijs AM al bijgeschreven op je huidige rijbewijs.

Kosten van een bromfiets rijbewijs

Als je wil gaan starten met je bromfietsrijbewijs bieden wij een mooi totaalpakket voor je aan. Dit pakket bestaat uit een theorieboek, examenvragen oefenen via het internet, 4 rijlessen en het theorie- en praktijkexamen. Dit alles is voor één vaste prijs. Zo kom je niet zomaar voor verassingen te staan en weet je van te voren precies hoeveel het je gaat kosten. Wij gaan dit totaalpakket in twee delen opsplitsen. Eerst het theoriepakket en het theorie-examen. Zodra je hiervoor geslaagd bent mag je starten met je praktijklessen en aansluitend je praktijk examen afleggen. Wij zullen bij het starten van je theorieopleiding direct een theorie-examen laten inplannen bij het CBR.

Als je uiteindelijk je theorie examen hebt gehaald mag je gaan starten met je praktijklessen. We plannen dan samen de 4 lessen in en zullen ook weer direct bij het CBR je praktijkexamen aanvragen. Zowel de rijlessen als het examen kan op één dag ingepland worden. Zodra de examinator van het CBR aangeeft dat je geslaagd bent voor je bromfiets rijbewijs AM mag je dit rijbewijs bij de gemeente aanvragen. Hiervoor zijn nog wel kosten die in rekening gebracht worden. Dit bedrag verschild per gemeente, maar zo rond de € 40,- zijn. Ook heb je een mogelijkheid om het rijbewijs met spoed aan te vragen, maar ook daar zitten weer extra kosten aan verbonden. Check hieronder snel de actuele prijslijst voor het behalen van je AM rijbewijs.

Hopelijk hebben we met dit blogbericht al je vragen beantwoord. Ben je nieuwsgierig geworden naar meer van dit soort interessante blogberichten? Neem dan gerust eens een kijkje in onze kennisbank. Hier staat het vol van interessante berichten over dit soort onderwerpen.