Auto huren hoe lang is een rijbewijs nodig?

Auto huren hoelang rijbewijs nodig? Velen hebben het al vast eens geprobeerd. Een auto huren om bijvoorbeeld mee op vakantie te gaan of omdat je zelf geen auto hebt, maar wel ergens naar toe moet. Het gebeurt vaker dan je zou denken, maar hoe zit het nu eigenlijk als je 18 jaar oud bent? Of als je pas net je rijbewijs hebt behaald? Wij hebben het voor je uitgezocht en alles in dit blogbericht gezet. Lees hem dus gauw door zodat je van alles op de hoogte bent.

Waarom een auto huren?

Ik hoor je dit vast denken. Waarom zou ik een auto huren? Ik kan toch gewoon een goedkoop autootje op de kop tikken om mij van A naar B te brengen. Natuurlijk is dat een goede optie, maar ja een auto kopen is meteen weer best duur. Vergeet dan ook zeker niet nog de extra kosten. Benzine, wegenbelasting en verzekering. Al snel loopt dat flink in de papieren en dat is misschien niet iets wat je gemakkelijk kan of wil betalen. In dat geval is het huren van een auto best een mogelijkheid, maar ja ook hier zitten natuurlijk haken en ogen aan. Want mag je meteen als je je rijbewijs hebt al een auto huren? Moet je een bepaalde minimumleeftijd hebben om een auto te mogen huren? Jazeker! Dit alles is iets waar je echt rekening mee moet houden. Gelukkig zijn er veel maatschappijen die je een auto laten huren zonder al te veel voorwaarden, maar er zijn er ook genoeg die wel voorwaarden hanteren.

Auto huren hoelang rijbewijs nodig? Wij hebben het even voor je uitgezocht en het is nog best lastig om een bedrijf te vinden die een auto verhuurd aan iemand die net 18 jaar oud is of iemand die nog geen jaar zijn/haar rijbewijs heeft. Je moet weten dat deze bedrijven natuurlijk op een bepaalde manier verzekerd zijn. En zij dus ook aan een aantal voorwaarden moeten voldoen om eventuele gemaakte schade vergoed te krijgen. Vandaar dat zij vaak strengere regels hanteren.

Hoe oud moet ik zijn om een auto te mogen huren?

Bij de meeste bedrijven moet je minimaal 21 of 23 jaar oud zijn als je een auto wil huren. Dit doen ze omdat ze graag willen dat je al een aantal jaar in het bezit bent van je rijbewijs. Natuurlijk is dit van belang omdat je pas echt rijervaring opdoet nadat je je rijbewijs gehaald hebt. Huh dat is raar hoor ik je denken, maar als je het goed bekijkt klopt het wel. Tijdens de rijlessen voor je rijbewijs doe je echt al wel wat ervaring op, maar ja als je dan eenmaal zonder je rijinstructeur echt helemaal zelf in de auto rijdt wordt het toch een ander verhaal. Je hebt dan niemand meer om op terug te vallen en je moet het hebben van je eigen skills en techniek. En boven dat maak je natuurlijk veel meer kilometers als je eenmaal je rijbewijs hebt. Je zit veel op de weg (als je een auto hebt natuurlijk) waardoor je verschillende verkeerssituaties meemaakt. Kortom hoe langer je je rijbewijs hebt hoe meer ervaring.

Dit is dus precies waar de verhuurbedrijven op in spelen. Het laatste wat zij willen is dat er met een auto die onder hun verzekering valt schade wordt gereden. En nee zij snappen best dat ervaring zeker geen garantie is voor geen schade, maar uit onderzoek is wel gebleken dat de kans op schade minder groot is als je al langer je rijbewijs hebt. Vaak hanteren bedrijven naast deze leeftijdsgrens ook een extra clausule waarin staat dat je minimaal je rijbewijs een aantal jaren moet hebben. Het kan natuurlijk zijn dat je pas je rijbewijs hebt behaald op je 20e en dat je een haf jaar later 21 bent geworden en je graag een auto wil huren. Om zo te kunnen checken of je ervaring genoeg hebt opgedaan willen sommige bedrijven naast de leeftijdsgrens ook dat je al een aantal jaren in het bezit bent van je rijbewijs. Op deze manier kunnen zij zichzelf ook gedeeltelijk indekken en voldoen ook zij aan alle voorwaarden die de verzekeringsmaatschappij hanteert.

Auto huren als je 18 jaar oud bent

Gelukkig zijn er ook bedrijven te vinden die jou al op je 18e een auto laten huren. Echter is het vaak wel zo dat jij dan voor hogere kosten komt te staan. Zij willen natuurlijk dat alles gedekt wordt als er bijvoorbeeld schade gereden wordt. Dus zij zullen een verzekering moeten afsluiten die ook schade dekt als de bestuurder pas net zijn rijbewijs heeft. Maar ja een verhuurbedrijf wil natuurlijk wel geld verdienen dus deze extra kosten waar zij voor komen te staan wordt doorberekend naar de klant, jij dus. Kortom het kan je een hoop extra geld kosten om een auto te moeten huren, maar het is wel degelijk mogelijk!

Zoals je leest is er best wel veel mogelijk als je een auto wil huren. Een beetje speurwerk op het internet doet wondere en zullen ervoor zorgen dat jij de beste deal sluit om een auto te kunnen huren. Dus gratis tip van ons: Neem echt je tijd om vooraf goed uit te zoeken waar je je auto het goedkoopst, maar wel het veiligst kan huren.