Vrachtwagen rijbewijs C1 halen

Vrachtwagen rijbewijs C1 halen.Dit vrachtwagenrijbewijs C1 staat in de volksmond beter bekend als het camper rijbewijs. Dit is omdat de meeste mensen die het C1 rijbewijs willen behalen dit doen met als rede een camper te mogen besturen. Tegenwoordig gaan steeds meer mensen met de camper naar vakantie. En bij vele campers moet al een C1 rijbewijs hebben. Maar wat houd dat rijbewijs C1 precies in? En hoe behaal je dit rijbewijs? Wij hebben het helemaal uitgezocht en zullen je volledig op de hoogte brengen van alle ins en outs rondom je vrachtwagen rijbewijs C1.

Wat houd het C1 rijbewijs precies in?

Er zijn verschillende soorten rijbewijzen die je nodig hebt voor het rijden op een vrachtwagen. Om te weten welk rijbewijs je nodig hebt moet je eerst weten wat het gewicht is van je vrachtwagen en/of camper. Daar hangt het namelijk helemaal van af. Er zijn 2 soorten rijbewijs voor de vrachtwagen namelijk de C en C1. Voor het rijden met een vrachtwagen inclusief aanhanger erachter zijn ook twee rijbewijzen namelijk CE en C1E.

C rijbewijs:

Met dit rijbewijs mag je een vrachtwagen besturen met een gewicht van meer dan 3.500 kilo. Hiermee wordt bedoeld de toegestane maximummassa. Dit is simpelweg het lege gewicht + het maximale laadvermogen van de vrachtwagen.

C1 rijbewijs:

Dit rijbewijs is voor de kleinere vrachtwagens en campers bedoeld. Het maximale gewicht moet dan dus ook tussen de 3.500 en 7.500 kilo zitten. Hiermee wordt bedoeld de toegestane maximummassa. Dit is simpelweg het lege gewicht + het maximale laadvermogen van de vrachtwagen.

Wil je achter deze vrachtwagen of camper ook nog een oplegger of aanhanger hangen? Dan mag dat alleen als de aanhanger niet meer dan 750 kilo weegt. Dan gaat het vooral om de maximummassa. Is de aanhanger of oplegger zwaarder dan moet je in het bezit zijn van rijbewijs CE of C1E

Vrachtwagen rijbewijs C1 halen

Zoals je hierboven al kan lezen kan het ook voorkomen dat je bij het op vakantie gaan met een grote camper als in het bezit moet zijn van je C1 rijbewijs. Je kan natuurlijk pas dit rijbewijs halen nadat je zowel rijlessen als theorie lessen hebt gevolgd. Hoe gaat dat precies in zijn werk hoor ik je vragen. Nou eigenlijk gaat het bijna hetzelfde als bij je B rijbewijs. Je gaat op zoek naar een goede gecertificeerde rijschool die jou gaat helpen. Dan wordt er eigenlijk altijd een proefles gedaan. Zo kan de rijschool zien welk niveau je nu al hebt en hoe lang het ongeveer gaat duren tot je examen mag rijden voor dit nieuwe rijbewijs.

Ook bij ons van rijschool de Weerd krijg je eerst een intest zoals wij dat noemen. Daar gaan we samen de weg op om te kijken welke rijvaardigheid jij op dit moment al beheerst en vooral wat je nog moet leren voor je je examen kan afleggen bij het CBR. Na deze intest is er duidelijk hoeveel rijlessen je ongeveer zal moeten volgen voor je examen mag gaan doen. Je moet om deze rijlessen te willen volgen minimaal 18 jaar oud zijn en al in het bezit zijn van je B rijbewijs. Wij bieden gemakkelijke lespakketten aan. In deze pakketten zitten een bepaald aantal lessen en je theorie gedeelte bij elkaar. Zo weet je eigenlijk voor je begint al wat de kosten gaan zijn. Natuurlijk kan je er ook voor kiezen om elk onderdeel apart te doen. Naast de praktijklessen hoort er natuurlijk ook een deel theorie bij dit rijbewijs. Wij bieden je een theoriepakket aan die bestaat uit theorieboeken en een internet code om online examen trainingen te volgen en natuurlijk je examen ook al online te kunnen oefenen.

Wel is het belangrijk om even rekening mee te houden dat je een gezondheidsverklaring moet hebben om je praktijk examen te mogen doen. Dit kan je gewoon aanvragen bij het CBR. Houd er rekening mee day je ook gekeurd moet worden door een bevoegde arts. Alle kosten die hierbij komen zitten niet in onze lespakketten erbij. Wees snel met het regelen van deze zaken want doordat het erg druk is met aanvragen kan de wachttijd behoorlijk oplopen. Dus wees slim en vraag het snel aan.

En zodra je genoeg rijvaardigheid hebt ontwikkeld is het tijd om je theorie en je praktijkexamen af te leggen. Dan wordt er door een examinator bepaald of jij genoeg kennis en vaardigheden in huis hebt om veilig de openbare weg op te gaan met een kleine vrachtwagen of camper.

Tot slot

Zoals je leest valt het behalen van je C1 rijbewijs voor een kleine vrachtwagen of camper best wel mee. In principe gaat het bijna hetzelfde als het halen van je autorijbewijs. Ben je nu nieuwsgierig geworden wat wij precies voor je kunnen betekenen? Neem gerust eens een kijkje verder op onze website. Ook onze kennisbankstaat vol met interessante artikelen en blogberichten waar je van alles op kan vinden. Alleen benieuwd naar de prijzen die wij hanteren?

Download gemakkelijk onze prijslijst om meteen te kunnen zien wat de kosten gaan zijn.