Wat zijn de kosten voor het halen van je vrachtwagenrijbewijs?

Wat zijn de kosten voor het halen van je vrachtwagenrijbewijs? Voor vele een irritatie op de snelweg, maar voor andere de droom om te mogen besturen. Een grote vrachtwagen die goederen vervoert. Ons land kan natuurlijk niet meer zonder dus het is fijn dat er nog velen te vinden zijn die dit als droombaan zien. En als je het goed gaat bekijken is het natuurlijk eigenlijk best een gave baan. In zo’n machtig grote machine goederen vervoeren voor veel bedrijven en mensen in Nederland of daarbuiten. Maar wat moet je nu precies allemaal doen om je vrachtwagenrijbewijs te behalen? En beter nog wat gaan de kosten ongeveer zijn. Dat en nog vele andere dingen ga je allemaal lezen in dit blogbericht!

C rijbewijs

Er zijn verschillende soorten vrachtwagen rijbewijs die je kan halen. Elke soort heeft zo zijn eigen specificaties die je daarmee mag uitvoeren. Zo wordt het gewicht die de vrachtwagen heeft daarmee bepaald en of je wel of geen aanhanger erachter mag hebben. We hebben het dan over de rijbewijzen

C, CE, C1 en C1E. Hierbij staat de Evoor het mogen rijden met een aanhanger achter de vrachtwagen.

Elk rijbewijs heeft dus ook zijn eigen traject wat je moet volgen om dar rijbewijs te behalen. In alle gevallen zal je een theorie en een praktijk moeten verrichten. Beide zullen zijn doormiddel van het volgen van bepaalde lesstof en uiteindelijk een examen. Zodra beide met een voldoende volbracht zijn mag je het rijbewijs bij laten schrijven op je bestaande rijbewijs. Verder moet je wel rekening houden met het eventueel behalen van je code 95. Deze code is nodig zodra je beroepsmatig een vrachtwagen gaat besturen. Omdat dit bijna altijd het geval is moet je deze mee gaan rekenen in de tijd die je eraan kwijt bent, maar ook in de kosten die je moet maken voor het behalen van dit rijbewijs.

Kosten

Zoals je al kon lezen komen er best wel wat zaken kijken bij het behalen van je vrachtwagenrijbewijs. Gelukkig bieden wij alles onder één dak aan zodat je altijd bij het juiste adres bent bij ons. Dankzij onze lespakketten weet je ook nog eens precies van te voren waar je aan toe bent qua kosten. Natuurlijk kan je er ook voor kiezen om alle onderdelen los te betalen, maar je zal dan vaak duurder uit zijn onderaan de streep. Dus het is zeker even de moeite waard om te kijken naar de lespakketten die wij aanbieden. Maar Wat zijn de kosten voor het halen van je vrachtwagenrijbewijs nou eigenlijk? Zie hieronder al onze pakketten voor het behalen van je vrachtwagenrijbewijs.

Lespakketten, inclusief examen

16 lessen van 50 minuten

€ 1.350,00

20 lessen van 50 minuten

€ 1.570,00

24 lessen van 50 minuten

€ 1.790,00

28 lessen van 50 minuten

€ 2.010,00

Theoriepakket RV1 + 25 uur les

€ 375,00

Theoriepakket V2C/R2C + 12,50 uur les

€ 225,00

Theoriepakket V3C + 2,50 uur les

€ 120,00

Toets besloten terrein en praktische toets

€ 585,00

Losse onderdelen

Proefles/intest van 100 minuten

€ 115,00

Praktijkles van 50 minuten

€ 60,00

Te laat afgezegde praktijkles (50 minuten)

€ 45,00

Praktijkexamen

€ 390,00

Theorie examen per onderdeel

€ 72,50

Alle prijzen zijn gebaseerd op prijspeil 2020 en inclusief kosten CBR/CCV, m.u.v. de gezondheidsverklaring. Kosten voor aanvragen rijbewijs niet inbegrepen.

Verkeersschool De Weerd is geregistreerd bij het CRKBO en daardoor kunnen wij de beroepsopleidingen vrijgesteld van BTW aanbieden.

Hoe gaat het in zijn werk?

Hieronder zullen we iets dieper ingaan op de verschillende onderdelen die je moet doorlopen om je vrachtwagenrijbewijs te behalen.

  1. Theorieopleiding

Je moet als je aan je praktijklessen wil beginnen in het bezit zijn van de volgende theoriecertificaten: RV1 en R2C (administratie light en techniek/verkeer). Ben je beroepschauffeur moet je ook nog in het bezit zijn van het V3C certificaat, de toets op besloten terrein en je praktische toets.

  1. Gezondheidsverklaring

Er moet, zoals bij elk rijbewijs, een gezondheidsverklaring ingevuld worden op het CBR. Vaak zit hier best een lange wachttijd op dus het is slim dit zo snel mogelijk aan te vragen. De kosten hiervoor zijn € 37,80

  1. Praktijkopleiding

Voordat we gaan starten met de praktijklessen doen wij altijd een proefles/intest. Hierin kunnen wij een indicatie krijgen van het aantal benodigde lessen. Deze proefles bestaaat uit een intakegesprek, een praktijkles en een eindgesprek. Daarbij gaan we het lespakket vaststellen.

  1. Overdag lessen

Zoals je al zag in het schema duren onze praktijklessen altijd 50 minuten, maar aangezien deze tijd te kort is om echt deel te nemen aan het verkeer plannen wij onze lessen altijd in blokken van 3 x 50 minuten. We adviseren om deze lessen zo veel mogelijk overdag in te plannen. Ook je praktijkexamen wordt overdag ingepland omdat het dan een stuk drukker is op de weg dan ’s avonds.

Zoals je leest komt er best wel wat bij kijken als je je vrachtwagenrijbewijs wil behalen, maar het is dan ook een grote verantwoording om met een grote vrachtwagen vol goederen deel te nemen aan het verkeer. Ben je nu enthousiast geworden? Of wil je nog meer weten over dit onderwerk? Kijk eens op onze website of neem gerust telefonisch of via de mail contact met ons op. En als je dan straks je vrachtwagenrijbewijs behaald hebt wensen wij van  De Weerd bedrijfsopleidingen je vele veilige kilometers toe op de weg!