Wat zijn de kosten voor het halen van je motorrijbewijs?

Motorrijbewijs halen en de kosten daarvan. De wind in je haren, vrijheid op de weg en de mooiste routes rijden op de motor. Voor vele een droom, maar voor vele ook een mogelijkheid. Als je je autorijbewijs hebt behaald mag je ook je motorrijbewijs gaan halen. Maar wat komt daar nu allemaal bij kijken? En wat zijn de kosten voor het halen van je motorrijbewijs. Wij gaan je alle informatie geven die je nodig hebt om goed voorbereid aan de slag te kunnen gaan en je motorrijbewijs (A, A1 of A2) te behalen. En voor je het weet ervaar ook jij die vrijheid waar je alle motorrijders over hoort praten en wil je nooit meer anders dan met de motor op pad gaan, maar laten we eerst maar eens bij het begin beginnen dus lees dit blogbericht lekker door zodat je helemaal op de hoogte bent van alles wat je moet weten.

Hoe zit het nu precies?

Laten we bij het begin beginnen. Er zijn drie verschillende motorrijbewijzen die je kan behalen namelijk je A, A1 of A2 rijbewijs. Elk rijbewijs heeft zo zijn eigen specificaties qua gewicht van de motor die je mag besturen en de leeftijd waarop je mag starten met je theorie- en/of praktijk examen. Hier even een overzocht van al deze specificaties onder elkaar!

A1 rechtstreeks

Leeftijd waarop je mag starten met je theorie

17 jaar oud

Leeftijd waarop je mag starten met je praktijk

Indien je in het bezit bent van het theoriecertificaat van de motor of in het bezit bent van je autorijbewijs mag je starten op je 17e

Specificaties motor

Max 125 cc en een max. vermogen van 11Kw

A2 rechtstreeks

Leeftijd waarop je mag starten met je theorie

20 jaar oud

Leeftijd waarop je mag starten met je praktijk

Vanaf je 20emag je praktijklessen volgen indien je geslaagd bent voor het theorie examen.

Specificaties motor

Max. 35 kW vermogen

A rechtstreeks

Leeftijd waarop je mag starten met je theorie

21 jaar oud

Leeftijd waarop je mag starten met je praktijk

Vanaf je 21e mag je de praktijk examens voertuigbeheersing (AVB) en verkeersdeelneming (AVD) volgen.

Specificaties motor

Onbeperkt vermogen

Motorrijbewijs halen en de kosten daarvan?

Zo al het technische heb je achter de rug. Nu komt misschien wel, voor jou, het belangrijkste gedeelte van dit blogbericht. Wat zullen de kosten gaan zijn voor het behalen van je motorrijbewijs. Net als bij je autorijbewijs zal je zowel theorie- als praktijklessen moeten volgen. Natuurlijk betelend dit dat er best wat kosten zitten aan het halen van je A rijbewijs. Maar vergeet niet dat je dit natuurlijk net als bij je autorijbewijs maar 1x hoeft te doen. Daarna ben je voor de rest van je leven klaar en mag je genieten van de vrijheid op de motor. Zoals ook bij bijna alle andere lessen die wij aanbieden beginnen we hier ook met een proefles. Op die manier kunnen we een inschatting maken naar het aantal lessen dat je nodig zal hebben voordat je praktijkexamen kan gaan doen. In deze les kan jij alvast een beetje het gevoel krijgen met de motor en zal je nog meer zin gaan krijgen in het zelf mogen besturen van dit prachtige voertuig.

Na deze proefles zullen we gaan afspreken hoe vaak en wanneer de rijlessen plaats gaan vinden. Zo kunnen we een inschatting maken wanneer je klaar zal zijn voor het praktijk examen. Natuurlijk kan het altijd onverwacht voorkomen dat er meer of zelfs minder lessen nodig zijn dan we in het begin bedacht hadden. Dit kunnen we natuurlijk gaandeweg aanpassen. Hieronder zie je een overzicht van wat de lespakketten die wij aanbieden kosten. Ook alle losse onderdelen staan daar vermeld.

Lespakketten, incl. examen AVB & AVD

16 lessen van 50 minuten             €   925,00

20 lessen van 50 minuten             € 1.075,00

24 lessen van 50 minuten             € 1.225,00

28 lessen van 50 minuten             € 1.350,00

Losse onderdelen

Theorieboek, 15 uur online training + examen                     € 115,00

Theorie-examen                                                                   € 41,50

Proefles/intest (100 minuten)                                                € 70,00

Praktijkles (50 minuten)                                                        € 39,00

 Te laat afgezegde praktijkles (50 minuten)*                         € 30,00

Praktijkexamen AVB                                                              € 80,00

Praktijkexamen AVD                                                              € 255,00

*Indien minder dan 48 uur voor aanvang van de praktijkles wordt afgezegd, behouden wij ons het recht voor om de te laat afgezegde praktijklessen van de betreffende dag(en) in rekening te brengen, ongeacht de reden van de afzegging.

Zoals je ziet kan je kiezen voor een pakket. Het voordeel hiervan is dat je van te voren precies weet bij het motorrijbewijs halen de kosten hier van zijn. Het is ook nog eens voordeliger dan alle onderdelen los te betalen. Kortom genoeg mogelijkheden!

Hopelijk hebben we je enthousiast gemaakt voor het behalen van je motorrijbewijs en heb je nu een duidelijk beeld van wat de kosten ongeveer gaan zijn. Wil je graag nog meer lezen over de inhoudt van de motorrijlessen of het halen van je motorrijbewijs? Kijk ook eens op ons andere blogbericht over dit onderwerp op onze website.