Aanhanger rijbewijs bijzondere verrichtingen

Aanhanger rijbewijs bijzondere verrichtingen. Iedereen die zijn aanhanger rijbewijs BEal behaald heeft weet hoe het in zijn werk gaat, maar ben je nu van plan je aanhanger rijbewijs te gaan halen is het zeker fijn wat meer te weten over hoe dit in zijn werk gaat en vooral welke dingen je kan verwachten. Welke vaardigheden moet je allemaal beheersen? Wat zijn de kosten? En hoe lang gaat het ongeveer duren om mijn aanhanger rijbewijs te behalen? Alle antwoorden op deze vragen zal je in dit blogbericht kunnen vinden. Dus lees hem goed door voor je begint aan het halen van je aanhanger rijbewijs BE.

Wat kan ik verwachten bij het halen van mijn BE rijbewijs?

Als je 18 jaar of ouder bent en in het bezit bent van je B-rijbewijs mag je starten met het behalen van je aanhanger rijbewijs. Dit rijbewijs is handiger dan je zou denken. Het kost niet eens zo veel van je tijd om hem te kunnen behalen, maar je zal er veel plezier aan beleven als je hem op zak hebt. Zo mag je natuurlijk met een aanhanger achter je auto rijden, maar ook een kleine caravan of oplegger mag je besturen. Wat precies de voorwaarden zijn over het aantal kilo wat je mag trekken met welk rijbewijs kan je in ons andere blogbericht vinden. Nu gaan we vooral dieper in op wat de speciale verrichtingen zijn die je moet laten zien bij je examen.

Als je wil starten met het halen van je BE rijbewijs dan beginnen we altijd met het inplannen van een proefles. In deze les wordt gekeken of één dag met lessen genoeg zal zijn. Dit is meestal wel het geval! Dan gaan we de lesdag inplannen. Het halen van je aanhanger rijbewijs kan namelijk in één dag. Ook zal er meteen een examen gepland worden. De lessen zullen dan in de ochtend plaats vinden en het examen is meteen aansluitend in de middag.

Kosten

Om je aanhanger rijbewijs te behalen heb je dus vaak maar één dag aan les nodig. In de proefles zal bepaald worden hoeveel lesuren er achter elkaar in de ochtend gepland moeten worden. Wij bieden voordelige lespakketten aan waarbij je van tevoren precies weet wat je kosten gaan zijn. Hieronder zie je wat de kosten zijn van de lespakketten die wij aanbieden.

Lespakketten, inclusief examen   Losse onderdelen
4 lessen van 50 minuten € 400,00   Proefles van 50 minuten € 45,00
6 lessen van 50 minuten € 475,00   Praktijkles van 50 minuten € 45,00
8 lessen van 50 minuten € 550,00   Te laat afgezegde praktijkles € 30,00
  Praktijkexamen € 235,00

Welke speciale verrichtingen moet ik laten zien?

Aanhanger rijbewijs bijzondere verrichtingen die je moet doen. Omdat het rijden met een aanhanger wat extra techniek vereist worden er bij dit examen extra vaardigheden getest. Op deze manier kan de examinator zien of je vaardig genoeg bent om veilig met een aanhanger achter de auto op de weg te gaan. Sommige dingen zullen voor de hand liggend lijken, maar ze zijn zeker van belang in het verantwoord omgaan met een aanhanger achter je auto. Je moet er niet aan denken dat er door jou fout een aanhanger los schiet waardoor er een ongeluk gebeurd. Deze verrichtingen wegen dan ook echt zwaar bij je examen en zullen samen met de rijvaardigheid bepalen of je je aanhanger rijbewijs behaald hebt. Hier zie je een opsomming van het aantal speciale verrichtingen die je moet laten zien bij je praktijkexamen.

  1. Vragen over de aanhanger

Voor je daadwerkelijk in de auto stapt bij je examen krijg je eerst een paar vragen van je examinator. Dit is om je basis kennis te beoordelen.

  1. Aankoppelen van de aanhangwagen

Voor het veilig aankoppelen van een aanhangwagen zitten er een aantal speciale veiligheid aspecten die je op de juiste manier moet aankoppelen. Zo zit er bijvoorbeeld een stalen kabel die aan de trekhaak van de auto bevestigd moet worden. Hier wordt gekeken of je de aanhangwagen op de juiste manier aankoppelt.

  1. Verlichting controleren

Voordat je vertrekt is het belangrijk dat je eerst controleert of de verlichting van de aanhanger het op de juiste manier doet.

  1. Rijvaardigheid

Dan ga je daadwerkelijk de weg op met de aanhanger. De examinator zal kijken of je op een veilige manier met de aanhanger achter de auto op de weg rijdt.

  1. Speciale verrichtingen

Dan zullen er twee speciale verrichtingen van je gevraagd worden. Meestal zijn dit het achteruit inparkeren met een aanhanger en een bocht achteruit rijden zijn. Dit zijn vaardigheden die je nodig hebt in het gebruik van een aanhanger.

Nu weet je precies wat je kan verwachten bij het behalen van je aanhanger rijbewijs. Het zal je maar één dag kosten en daarna heb je de rest van je leven profijt van je aanhanger rijbewijs. Ben je nu nieuwsgierig geworden naar wat wij precies voor je kunnen betekenen? Of heb je nog wat vragen voor ons? Neem eens contact met ons