Bromfiets rijbewijs halen

Bromfiets rijbewijs halen,iedereen die in de pubertijd komt begint ervan te dromen. Je eigen brommer en/of scooter waarmee je snel en vooral zonder enige moeite van A naar B komt. Natuurlijk mag je enkel een brommer en/of scooter besturen als je daar de juiste papieren voor hebt. Ja ook hier heb je een rijbewijs nodig tegenwoordig. Vroeger waren deze regels anders, maar laten we je daar maar niet mee vervelen. Op dit moment heb je een geldig rijbewijs nodig om een brommer of scooter te mogen besturen. Dit rijbewijs behaal je door een theorie en een praktijk examen af te leggen. Dit examen kan je alleen goed afleggen als je ook de theorie en praktijk lessen hebt gevolgd. In dit blogbericht zullen wij je precies uitleggen wat je allemaal nodig hebt, wat de kosten zijn en wanneer je mag beginnen met het behalen van je bromfietsrijbewijs.

Wanneer mag ik beginnen met mijn bromfiets rijbewijs?

Sinds de regels qua leeftijdsgrens voor het behalen van je autorijbewijs verschoven zijn is er ook gekeken naar de leeftijd voor het behalen van je bromfietsrijbewijs. Tegenwoordig mag je vanaf dat je 15,5 jaar oud bent je theorielessen en je theorie examen voor het bromfietsrijbewijs gaan volgen. Zodra je deze behaald hebt mag je vanaf je 16epraktijklessen gaan volgen en uiteindelijk je praktijkexamen doen zodat je je bromfietsrijbewijs behaald.

Deze leeftijdsgrens geld voor het behalen van je rijbewijs voor een brommer (bromfiets), een scooter en een snorfiets. Als je al ouder bent en in het bezit bent van je autorijbewijs dan hoef je niet apart nog eens je bromfietsrijbewijs te behalen. Vele jongeren willen natuurlijk zo snel mogelijk hun bromfietsrijbewijs halen. Gelukkig hoef je dus niet tot je 16ete wachten en mag je al eerder beginnen aan je theorie. Op deze manier kan je meteen als je 16 jaar bent geworden starten met het volgen van praktijklessen wat uiteindelijk zal zorgen dat je klaar bent voor het afleggen van je praktijk examen. Dit examen zal net als alle andere examens worden afgenomen door een examinator van het CBR.

Hoe gaat het Bromfiets rijbewijs halen in zijn werk?

Als je je opgeeft voor het behalen van je bromfiets rijbewijs starten we natuurlijk met het theorie gedeelte. Je mag dus starten als je 15,5 jaar oud bent. Zodra je je opgeeft bij ons krijg je een leerboek en een inlogcode waarmee je online 15 uur theorielessen kan volgen. Ook ga je daar proefexamens oefenen en vind je daar veel uitleg. Zodra je je hebt aangemeld plannen we direct het theorie examen. Dit doen we zodat alles lekker snel en goed op elkaar aansluit. Heb je nu niet genoeg aan deze lesstof of heb je gewoon een paar vragen die je graag persoonlijk aan iemand wil stellen? Gelukkig hebben we daar wat voor geregeld. Sinds 3 april jongstleden hebben we een inloop-uur in de vestiging in Apeldoorn. Hier kan je al je vragen stellen.

Heb je je theorie behaald? Dan gaan we lekker beginnen met het praktijk gedeelte. We plannen dan, in overleg met jou, ongeveer vier praktijklessen en het praktijkexamen.  Wij geven les met maximaal 2 kandidaten tegelijk. Op deze manier hebben we genoeg aandacht voor iedereen en kunnen we de lessen zo effectief mogelijk geven waardoor jij er alles uithaalt wat erin zit. Meestal plannen we deze lessen en het praktijkexamen op één dag. Mocht het nodig zijn dan kunnen we natuurlijk altijd meer lessen inplannen, maar dit is vaak niet het geval.

De kosten van een bromfietsrijbewijs.

Net zoals bij onze andere praktijklessen voor de verschillende rijbewijzen bieden wij lespakketten aan. Dit doen wij met een rede. Door onze jarenlange ervaring hebben we een goed beeld van wat er haalbaar is qua aantal theorie en praktijklessen. Hier hebben wij een mooie en redelijke prijs mee gemaakt. Op deze manier weet je voordat je begint met het halen van je bromfietsrijbewijs precies wat de kosten zullen zijn. Lekker makkelijk en duidelijk lijkt ons! We zetten de kosten hieronder even allemaal op een rijtje. Van de pakketten, maar ook van de losse onderdelen.

Lespakketten:

Pakket Inhoud Kosten Opmerkingen
Lespakket basis

·       Theorie

·       Theorie examen

·       4 praktijklessen

·       Praktijkexamen

 

€ 395,00

Het totaalpakket wordt in twee delen in rekening gebracht;

€ 110,00 bij de theorie en

€ 285,00 bij de praktijk.

 

Lespakket cursus

·       Theorie

·       4 uur cursus

·       4 praktijklessen

·       Praktijkexamen

€ 435,00

Het totaalpakket wordt in twee delen in rekening gebracht;

€ 150,00 bij de theorie/cursus en € 285,00 bij de praktijk

 

 

Losse onderdelen:

Onderdeel Kosten
Theorieboek incl. 15 uur online training € 70,00
4 uur cursus € 40,00
Theorie-examen € 41,50
Praktijkles (50 minuten) € 37,50
Te laat afgezegde praktijkles (50 minuten) * € 30,00
Praktijkexamen € 185,00

* Indien minder dan 48 uur voor aanvang van de praktijkles wordt afgezegd, behouden wij ons het recht voor om de te laat afgezegde praktijklessen van de betreffende dag(en) in rekening te brengen, ongeacht de reden van de afzegging.

Zoals je leest is het behalen van je bromfietsrijbewijs goed te doen. Je zal er even wat tijd voor vrij moeten maken en misschien wat geld voor moeten sparen, maar uiteindelijk geeft het je die vrijheid waar je zo naar uit hebt gekeken. Ben je nu nieuwsgierig geworden en wil je graag meer weten over dit onderwerp? Neem dan gerust eens contact met ins op. Wij kunnen al je vragen beantwoorden! Je kan ons bereiken op het telefoonnummer van de vestiging waar je graag meer informatie van wil weten. Deze nummers vind je via de knop hier onder.