Vrachtwagen rijbewijs halen

Vrachtwagen rijbewijs halen in Apeldoorn. De vele vrachtwagenchauffeurs die ons land rijk is zullen het beamen dat het verslinden van kilometers op de Nederlandse snelwegen terwijl je rijdt in een mooie en grote vrachtwagen het beste is wat er bestaat. Dit is natuurlijk niet voor iedereen het geval, maar als je er van houdt om gewoon lekker op de weg te zijn terwijl je belangrijke goederen en/of levensmiddelen vervoerd is een vrachtwagen natuurlijk het mooist wat er is. Ons land telt er genoeg en het beeld op de snelweg is in de spits dan ook vaak met een volle rechter baan waar talloze vrachtwagens onze spullen en benodigdheden vervoeren. Ben jij nou zo’n iemand die er altijd al van droomt om op de vrachtwagen te rijden? Lees dan eens dit blogbericht want daarin staat alle informatie die je moet weten.

Welke vrachtwagen rijbewijzen zijn er?

Vrachtwagen rijbewijs halen, welke zijn er? Er zijn in totaal vier verschillende soorten vrachtwagenrijbewijzen. C, CE, C1 en CE1. Het verschil zit hem hier vooral in het gewicht van de vrachtwagen en of je met een aanhanger achter de vrachtwagen wilt rijden. De keuze die je maakt n welk rijbewijs jij nodig hebt hangt natuurlijk samen met de functie die jij als vrachtwagen chauffeur wil vullen. We zullen even alle rijbewijzen voor je op een rijtje zetten met de voorwaarden die daaraan vast hangen.

Rijbewijs Specificatie
C Vrachtwagen met een gewicht van meer dan 3.500 kilo.
CE Vrachtwagen met een aanhanger trekken met een toegestane maximummassa van meer dan 750 kg.
C1 Vrachtwagens en campers met een gewicht tussen 3.500 kilo en 7.500 kilo.
CE1 Vrachtwagen met een aanhanger trekken met een toegestane maximummassa van minder dan 750 kg.

Welke leeftijd voor het halen van mijn vrachtwagenrijbewijs?

Er zit ook bij het halen van je vrachtwagen rijbewijs (C of C1) een verschil in of je dit beroepsmatig gaat besturen of juist niet. Zoals ook bij een aantal andere rijbewijzen heb je zodra het beroepsmatig bestuurd wordt een zogenaamde CODE 95 nodig. Wil je specifiek meer weten over deze code 95 lees dan eens ons andere blogbericht daar wordt het namelijk heel duidelijk uitgelegd. Gek genoeg zit er bij het behalen van je vrachtwagenrijbewijs een verschil in de minimale leeftijd tussen het wel of geen code 95 erbij halen. Omdat je, zodra je beroepsmatig een vrachtwagen gaat besturen, ook je code 95 nodig hebt mag je al vanaf je 18ehiervoor rijlessen volgen en examen afnemen. Dit geld voor alle vier de rijbewijzen (C, CE, C1 en CE1), maar zodra je dit niet beroepsmatig gaat gebruiken mag je voor je C en je CE rijbewijs pas starten vanaf je 21e.

Hier is bewust voor gekozen omdat je door het behalen van je Code 95 meer kennis en vaardigheden in huis hebt om zo veilig en verstandig genoeg de weg op te gaan. Als je dit niet leert is het van belang dat je eerst de juiste ervaring opdoet zodat je ook dan op een veilige en verantwoorde manier deel uit gaat maken van het verkeer.