Auto rijbewijs kosten

Wat zijn de kosten voor het halen van je auto rijbewijs? Als er aan jongeren wordt gevraagd wat ze het liefst zo snel mogelijk willen is dat bijna altijd wel het halen van hun auto rijbewijs. Natuurlijk duurt het even voordat dit mag, maar tegenwoordig kan je al een stukje eerder beginnen met het behalen van je B-rijbewijs. Al vanaf je 16emag je stappen gaan maken in het behalen van je autorijbewijs. Maar waar moet je financieel dan ongeveer op rekenen? Welke extra kosten buiten het lesgeld om zitten er allemaal aan verbonden en wat houdt het nou precies in? Alle antwoorden op deze vragen zul je kunnen vinden dit blogbericht.

Starten met je rijbewijs

Zoals je hierboven al even hebt kunnen lezen mag je starten met de eerste stappen van het behalen van je autorijbewijs vanaf je 16e . We noemen dit 2ToDrive in Nederland. Dit houdt in dat je vanaf je 16emag gaan beginnen met het volgen van theorie lessen. Zodra je deze lessen voldoende hebt gevolgd mag je ook al op je 16ehier examen voor doen. Vanaf het moment dat je 16,5 jaar oud bent mag je praktijk lessen gaan volgen. Nu hoor ik je denken dan ga ik zo snel mogelijk heel veel lessen in een zo kort mogelijke tijd proppen om nog voor mijn 17emijn rijbewijs te halen. Helaas is dit niet mogelijk. De overheid heeft namelijk besloten dat je pas praktijk examen mag doen vanaf 17 jaar oud.

Zodra je je rijbewijs hebt behaald mag je tot je 18ealleen maar in een auto rijden als er een door jouw uitgekozen ervaren bestuurder bij zit. Wil je hier nu meer over weten lees dan eens ons andere blogbericht waarin we dit uitgebreid uitleggen.

Wat zijn de kosten van het halen van mijn B-rijbewijs?

De auto rijbewijs kosten. Zoals je al hebt kunnen lezen start je altijd eerst met je theorie lessen en uiteindelijk natuurlijk je theorie examen. Dat laatste hoeft echter niet per se gedaan te zijn voor je start met het volgen van rijlessen. Als alle lessen gevolgd zijn zal je uiteindelijk een theorie examen hiervoor moeten afleggen bij het CBR. Zodra je een proefles hebt gevolgd kan er gestart worden met het volgen van de daadwerkelijke rijlessen. Ook zal je een gezondheidsverklaring aan moeten vragen waar helaas ook weer kosten aan verbonden zitten. In de tijd dat je rijlessen volgt kan je ervoor kiezen om een Tussen Tijdse Toets, ook wel genaamd de TTT, af te leggen.

Zoals je al leest er komen een hoop extra kosten bij kijken. Het is niet alleen maar je theorie en daarna alle rijlessen. Gelukkig zijn er eventueel ook pakketten die je kan kopen zodat je al een heleboel lessen in één keer betaald hebt en je op de langere termijn beter uit bent. Je kan natuurlijk altijd na je proefles vragen of je rijinstructeur een inschatting wil maken van het aantal lessen wat je nodig hebt zodat je weet welk pakket het beste bij je past. Hoe meer lessen je in een pakket afneemt hoe voordeliger dat is.

Even alle kosten op een rijtje voor je

Hieronder hebben we een duidelijke tabel gezet zodat je alle kosten overzichtelijk onder elkaar zoet staan. Zo staan alle lespakketten die wij aanbieden hier, maar ook alle losse onderdelen. Zoals al eerder benoemd is het bij hoe meer lessen hoe voordeliger je uit bent.

Lespakketten, inclusief examen Prijs Prijs inclusief TTT
22 lessen van 50 minuten € 1.110,00 € 1.275,00
28 lessen van 50 minuten € 1.340,00 € 1.505,00
34 lessen van 50 minuten € 1.570,00 € 1.735,00
40 lessen van 50 minuten € 1.800,00 € 1.965,00
46 lessen van 50 minuten € 2.030,00 € 2.195,00
52 lessen van 50 minuten € 2.260,00 € 2.425,00

 

Losse onderdelen Prijs
Proefles van 100 minuten Gratis
Praktijkles van 50 minuten € 40,00
Te laat afgezegde praktijkles (50 min)* € 30,00
Tussen Tijdse Toets € 165,00
Praktijk examen € 235,00

Alle prijzen zijn gebaseerd op prijspeil 2020 en inclusief BTW en kosten van het CBR, m.u.v. de gezondheidsverklaring. Kosten voor aanvragen rijbewijs niet inbegrepen.

* Indien minder dan 48 uur voor aanvang van de praktijkles wordt afgezegd, behouden wij ons het recht voor om de te laat afgezegde praktijklessen van de betreffende dag(en) in rekening te brengen, ongeacht de reden van de afzegging.

De kosten voor de gezondheidsverklaring zijn € 37,80. Wil je deze per post ontvangen dan komt er nog eens € 10,00 bovenop.

Tot slot

Zoals je ziet komen er een hoop kosten bij kijken voordat je je rijbewijs gehaald hebt, maar het is het zeker waard want als je eenmaal je rijbewijs hebt kan je beginnen met het opdoen van rijervaring en zal je de rest van je leven blij zijn met dat ene roze pasje in je portemonnee. Ben je nu benieuwd geworden wanneer jij kan starten met je theorie of praktijklessen? Of heb je toch nog andere vragen? Kijk eens op onze website of mail ons naar via de onderstaande knop