B-VCA cursus op locatie

B-VCA cursus op locatie? Vrijwel alle cursussen die wij geven zijn bij ons op locatie, maar de B-VCA cursus geven wij ook bij bedrijven op hun locatie. Dit brengt een hoop voordelen met zich mee voor zowel de werkgever als de werknemer. In dit blogbericht lees je hier alles over.

Even in het kort nog een uitleg over wat VCA nou precies inhoudt. VCA staat voor: V(Veiligheid, gezondheid en milieu) Checklist Aannemers. En nee dit is niet alleen maar voor aannemers in de bouw, maar voor veel meer bedrijfstakken. Waaronder farmaceutische bedrijven, bouwkundige bedrijven, steigerbouw en schilders bedrijven. Het zorgt dat je volledig op de hoogte bent van alle veiligheid regels waar je je aan moet houden op de werkvloer. Al deze regels komen direct uit onze wet zonder dat het wettelijk verplicht is om deze cursus te volgen. Echter is e Norm wel om deze VCA certificaat in het bezit te hebben. Alle veiligheidsmaatregelen kunnen na het behalen van dit certificaat in acht genomen worden en dit zorgt ervoor dat alle werknemers zich bewust zijn van de gevaren op de werkvloer, maar sterker nog van hoe ze hun werk veilig kunnen blijven doen. Ze worden geholpen en gecertificeerd om bedrijfsongevallen buiten de deur te houden. En dat is wat we uiteindelijk willen bereiken. Veiligheid op de werkvloer moet hoog in het vaandel staan en met behulp van deze cursus straal je het als bedrijf uit naar je werknemers en je klanten.

B-VCA cursus op locatie? Wat is het voordeel?

 Zoals bij elke cursus neemt het altijd toch best wel wat tijd in beslag. Als we het dan hebben over de VCA cursus dan houdt dat bij ons in dat er 4 dagdelen een cursus gevolgd wordt met aansluitend een examen. Omdat de werkzaamheden van een bedrijf natuurlijk zo veel mogelijk gewoon door moeten kunnen gaan vindt deze cursus soms plaats in de avond- of weekenduren. Dit vraagt natuurlijk weer meer van het personeel omdat zij deze cursus uiteindelijk moeten volgen. Omdat het verplicht is moeten de werknemers hun tijd hier wel aan besteden. Om dit allemaal gemakkelijker te maken bieden wij de VCA cursus aan op uw locatie. Ook wel incompany genoemd. Dit heeft als grootste voordeel dat alle werknemers uit één bedrijf tegelijk deze cursus kunnen volgen. Dit zorg ervoor dat zij samen met de collega’s waar ze elke dag mee werken de cursus volgen.

Dit is natuurlijk een groot voordeel omdat ze al zo op elkaar ingespeeld zijn en elkaar dan ook makkelijker kunnen wijzen op de valkuilen binnen het bedrijf. Er is dus ook een soort van teambuilding wat je er gewoon gratis bij krijgt. Twee vliegen in één klap! Zo krijgen alle werknemers in één keer hun certificaat en ben je als bedrijf weer voorzien van alle basisveiligheid kennis en zijn de certificaten voor iedereen weer op orde. Ook voor de werknemers is dit natuurlijk fijn. Zij kunnen samen met hun collega’s alles bespreken en beoefenen. Zo wordt de stof met diegene doorgenomen waar ze ook op een “normale” werkdag dit mee in de praktijk gaan brengen.

Inhoud van de B-VCA cursus op locatie

Alle aspecten die aan bod komen bij de VCA cursus op locatie zijn hetzelfde als dat wij het aanbieden op onze locatie. We zorgen er voor dat iedereen die deze cursus met succes heeft afgelegd volledig voldoet aan de NORM en alle eisen wat betreft de veiligheid op de werkvloer. Als alle stof behandeld is volgt er aan het eind van de cursus een examen. Deze zal beoordeeld worden en als hij voldoende is beoordeeld wordt er een certificaat uitgereikt.

De volgende punten worden allemaal behandeld tijdens de VCA cursus:

  • Arbeidsomstandighedenwetgeving
  • Risico’s en preventie
  • Gevaarlijke stoffen
  • Brand- en explosiegevaar
  • Elektriciteit
  • Machines en gereedschappen
  • Hijsen en tillen
  • Werken op hoogte
  • Persoonlijke beschermingsmiddelen